Økt behov for vikarer i barnehage og skole

Publisert

barn

- Vi opplever daglig at barnehager setter pris på hjelpen fra oss, sier  Line Dahlen, leder av Adecco Pedagogisk. Ofte får vi høre at «Hadde det ikke vært for dere, så vet vi ikke hva vi ville ha gjort», forteller hun. Utleie av personell til barnehager og skoler økte hele 23% i 3. kvartal forhold.

Line Dahlen er leder av Adecco Pedagogisk.

- Bemanningsbransjen er sterkt preget av koronapandemien med generelt kraftig nedgang, men et område skiller seg ut. Barnehager og skoler økte i 3. kvartal med hele 23% i forhold til samme periode i fjor, forteller bransjedirektør Even Hagelien i NHO Service og Handel.

Etterspørselen etter bemanningstjenester skjøt i været da barnehagene åpnet etter nedstengning i mars og veksten fortsatte i høst. Vikarbehov må dekkes ved kurs, akutt sykefravær, planlagt sykefravær, permisjoner osv.

Godt smittevern

Under krisen har bemanningsbransjen vært viktig for å ivareta godt smittevern. Opprettholdelse av mindre kohorter krever mer personell. Samtidig er terskelen for sykefravær blant ansatte lavere enn før.

- Det er viktig for oss å være oppdatert på smittevern. Kurs og opplæring tilpasses slik at vi skaper trygghet for våre medarbeidere, sier Line Dahlen, leder av Adecco Pedagogisk.

-Vi opplever daglig barnehager som sier at de setter pris på hjelpen fra oss, forteller Dahlen. Vikarer gjør at avdelingene i barnehagen kan holde åpent. Ofte får vi høre at «hadde det ikke vært for dere, så vet vi ikke hva vi skulle gjort», sier Line Dahlen.

Ørjan Dypaune er adm. dir. i PVS - Pedagogisk VikarSentral.

Uten vikar må barnehager stenge

- Det er jevnt behov for vikarer til samme dag eller dagen etter, men det virker også som flere barnehager tar høyde for et større behov for lengre perioder. Vi har også mange flere nye kunder enn vi har pleid å ha, særlig private barnehager har kontaktet oss, forteller Ørjan Dypaune. Han er adm. dir. i PVS - Pedagogisk VikarSentral, som er en del av Eterni Gruppen. PVS er hovedleverandør av vikartjenester til barnehager i Oslo, Bergen, Stavanger, Sola og Tromsø kommune og har bl.a. avtale med Espira Gruppen, Studentbarnehager, Ulna barnehage og flere andre.

- Uten medarbeidere fra PVS ville det hos de aller fleste ikke vært mulig å ivareta smitteverntiltak rundt om i landet. Vi har fått flere tilbakemeldinger om at barnehagene ville vært nødt til å stenge uten vikar fra PVS, forteller Ørjan Dypaune.

Bemanningsbarometeret, statistikk for 3. kvartal (pdf)

Mann

Fant du det du lette etter?

Fant du det du lette etter?

Gi oss gjerne en kommentar i tillegg - hvordan kan vi forbedre oss?

Takk for kommentaren!

Kommentar sendt