NHO Service og Handel

Innhold

På tide å ta inn over seg at vi blir eldre, også i arbeidslivet

Nyhet, Bemanning og rekruttering

Publisert

senior ved PC

Foto: ColourBox.com

Halvparten av dem som fødes i i-land etter årtusenskiftet, vil leve til de er hundre år. Vi står foran en radikalt ny virkelighet i arbeidsmarkedet som krever et nytt tankesett, mener Eivind Bøe, direktør i vår medlemsbedrift Randstad.

Eivind Bøe har en kronikk om dette i Dagens Perspektiv.

Dagens 50-åringer har en forventet levealder på 90. Det er ca 20 år høyere enn anslaget var i 1967 da folketrygden ble innført i Norge. 

Vi må i stadig større grad oppdatere og videreutvikle våre kunnskaper og ferdigheter for å holde oss relevante i arbeidslivet. Jo lengre vi skal være i arbeid jo viktigere blir dette. Er du i begynnelsen av 20-årene nå, vil du kunne være yrkesaktiv til ut i 80-årene, ifølge rapporten «The Corporate Implications of Longer Lives» fra MIT Sloan Management Review (2017).

-For å lykkes med et arbeidsliv som trenger flere eldre ansatte, må vi akseptere at en leder kan være under 30 år og at studenter like gjerne kan være 50. Vi må innse at kunnskap har et datostempel, mens erfaring og evner er noe vi utvikler gjennom livet, så lenge vi fortsetter å bruke dem. Når vi skal rekruttere inn ny kompetanse bør vi også se andre steder enn etter nyutdannede. Erfaring fra gründervirksomhet eller fra andre typer organisasjoner er av høy verdi for de fleste virksomheter. Vi som jobber innen HR og rekruttering, vet også at arbeidstakere ønsker seg kolleger i ulik alder, skriver Eivind Bøe.

Mer her

Fant du det du lette etter?

Fant du det du lette etter?

Fortell oss hva du leter etter og gi oss dine innspill! Hvis du oppgir e-post, kan vi kontakte deg ved behov. Vi kan dessverre ikke besvare alle henvendelser, men din tilbakemelding hjelper oss å gjøre nettstedet bedre.

Takk for tilbakemeldingen!

Takk for tilbakemeldingen!