Vikarbransjen er «støvsugd» for personell.

Publisert

to personer

Karianne Fedøy Magnussen (tv) er styrer ved Stiftelsen Metodisthjemmet i Bergen. Her er hun sammen med Katharine Gude, som er helse- og oppvekstdirektør i Reflekt. I hektiske uker har de samarbeidet døgnet rundt.

Vikarbransjen er «støvsugd» for personell. Samtidig fører forsinkelser i utsending av politiattester til at nye vikarer venter i opptil tre uker før de kan jobbe, skriver Bergensavisen (BA).

– Behovet er helt enormt, forteller helse- og oppvekstdirektør i vår medlembedrift Reflekt, Katharine Gude til BA.

Reflekt er Bergen kommunes største private leverandør av helsepersonell og har det mildt sagt travelt i disse dager. Reflekt leverer rundt 50 prosent av vikarbemanningen til kommunen. Reflekt Helse og oppvekst leverer kritisk personell til kommunen. De ber politiet kjappe seg med politiattester.

I vår var det Reflekts ansatte som steppet inn til sykehjemmene, som sto i den mest kaotiske situasjonen noen gang.

Et eksmepel er Metodisthjemmet. Her var mellom 70 og 80 prosent av staben satt i karantene i april. Samtidig døde mange av beboerne, og presset var enormt.

– Det var nesten surrealistiske tilstander her. Både våre ansatte og vikarene strakk seg langt, og i tillegg fikk vi henvendelser fra folk som var permittert andre steder. Men det var ikke nok. Vi hadde rett og slett ikke klart oss uten bemanningsbyråene, sier styrer Karianne Fedøy Magnussen på Metodisthjemmet.

– Dette hadde ikke gått uten bemanningsselskapene, sier hun.

– Vi jobbet døgnet rundt for å skaffe nok folk. Vi kunne være på telefonen klokken to på natten med de som var hardest rammet, forteller Gude om situasjonen i vår.

Bergensavisen har mer om saken

Mann

Fant du det du lette etter?

Fant du det du lette etter?

Gi oss gjerne en kommentar i tillegg - hvordan kan vi forbedre oss?

Takk for kommentaren!

Kommentar sendt