NHO Service og Handel

Innhold

Vil dekke utgifter for innreisekarantene

even

Even Hagelien er direktør for bemanningsbransjen

Regjeringen foreslår 480 millioner kroner i en ny ordning som skal dekke noen av utgiftene bedrifter har når utenlandsk arbeidskraft må ha innreisekarantene. - Et viktig tiltak. Testing og karantene medfører store kostnader i et ekstremt krevende marked, sier Even Hagelien i NHO Service og Handel.

– Ordningen vi nå lanserer skal bidra til at bedriftene kan opprettholde produksjonen til tross for strenge karantenetiltak, sier næringsminister Iselin Nybø i en pressemelding

- Vi har full forståelse for at det er nødvendig med drastiske tiltak for å begrense spredningen av korona. Men når det er sagt så er det viktig å understreke at mange av våre medlemmer og deres kunder, er avhengige av å hente personell fra utlandet, sier Even Hagelien, direktør for bemanningsbransjen i NHO SH.

- Tiltak, med testing og karantene, medfører store kostnader i et ekstremt krevende marked. Derfor er vi tilfreds med at regjeringen legger opp til å etablere en ny kompensasjonsordning som kompenserer deler av utgiftene ved å ha ansatte i karantene. Ingen vil tjene på ordningen, men tapet ved å ha medarbeidere i karantene blir lavere, sier Hagelien.

Mer om saken

Fant du det du lette etter?

Fant du det du lette etter?

Gi oss gjerne en kommentar i tillegg - hvordan kan vi forbedre oss?

Takk for kommentaren!

Kommentar sendt