NHO Service og Handel

Innhold

Barnehager og helse er lyspunkter

barn som leker

Det er 18,5 prosent vekst i vikarbruken i oppvekst og utdanning.

Størstedelen av bemanningsbransjen sliter tungt, men det er også lyspunkter. Barnehager og helse har betydelig vekst, viser statistikken for 4 kvartal 2020 som NHO Service og Handel offentliggjør i dag.

Den totale aktiviteten i bemanningsbransjen var i 4. kvartal nesten 15% lavere enn samme kvartal i 2019. Omsetningen falt nesten 12%. Ser vi hele 2020 under ett falt aktiviteten med ca. 20% og omsetningen med 16%.

Utleie til hotell, restaurant og kantiner falt i 4. kvartal med hele 41% i forhold til samme kvartal året før. Bygg og anlegg falt med nesten 27%. Ser vi hele året under ett falt disse yrkesområdene med henholdsvis 38- og 30%.

Men det finnes også lyspunkter

På noen områder har det faktisk vært vekst under pandemien. I 4. kvartal var aktiviteten innen helse og omsorg 18,5% høyere enn året før. Det har vist seg at behovet for helsepersonell via bemanningsbransjen har økt både for å dekke opp et høyere fravær ved sykemeldinger og karantene, men også for å bemanne teststasjoner. Når vi kommer i gang med vaksineringen regner vi også med at det vil trekkes veksler på innleid personell fra bemanningsbransjen.

Oppvekst og utdanning

På et annet område, oppvekst og utdanning, er det også en vekst på 18,5%. Dette området opplevde å bli fullstendig nedstengt i 2. kvartal, men har nå kommet sterkt tilbake. Særlig viktig er her det store behovet for ekstra personell til barnehagene for å kunne etablere flere og mindre kohorter.

Lager og logistikk

Innen lager og logistikk har markedet holdt seg ganske jevnt fra før koronapandemien og markedet i 4. kvartal lå på helt samme nivå som i 4. kvartal i fjor. Behovet for logistikktjenester har holdt seg på et høyt nivå i en situasjon hvor handel har flyttet seg fra fysiske butikker til netthandel.

Se Bemanningsbarometeret for 4. kvartal 2020 (pdf)

Fant du det du lette etter?

Fant du det du lette etter?

Gi oss gjerne en kommentar i tillegg - hvordan kan vi forbedre oss?

Takk for kommentaren!

Kommentar sendt