Fortsatt nedtur for innleie til bygg

byggningsarbeider

(Foto: ColourBox.com)

Etter et år preget av korona er store deler av markedet for bemanning nå på vei tilbake til normalen. Unntaket er bygg hvor markedet fortsetter å falle. Dette viser tall som NHO Service og Handel offentliggjør i dag.

#205

Se rapporten (28 sider)

Statistikken viser at det i 2. kvartal ble omsatt 24 prosent flere arbeidstomer enn i tilsvarende kvartal i fjor. Selv om aktiviteten i bransjen fortsatt ligger 8 prosent lavere enn før korona pandemien, er dette en indikasjon på at arbeidsmarkedet på de fleste områder er i ferd med å normalisere seg, sier bransjedirektør for bemanning- og rekruttering i NHO Service og Handel, Even Hagelien.

På flere områder har bransjen i løpet av koronakrisen vist sin samfunnsverdi. Blant annet bistår bransjen med kapasitet innen koronatesting og vaksinering. Innen barnehager og skoler har man gjort det mulig å etablere mindre kohorter. Mange som mistet jobben eller ble permittert som følge av korona har fått nye muligheter via bransjen.

Når det gjelder utleie til bygg- og anleggsbransjen er situasjonen fortsatt svært vanskelig. Der falt aktiviteten med mer enn 10 prosent i 2. kvartal. Markedsutviklingen var fortsatt preget av stengte grenser og effekten av innstramminger i lovverket. Sett i forhold til 2019 har markedet for innleie til bygg falt med mer enn 40 prosent og mer enn 4000 heltidsstillinger har blitt borte. Mens bygg i 2020 utgjorde 29 prosent av markedet for bemanningsbransjen utgjorde det i 2. kvartal bare 21 prosent.

Fant du det du lette etter?

Fant du det du lette etter?

Gi oss gjerne en kommentar i tillegg - hvordan kan vi forbedre oss?

Takk for kommentaren!

Kommentar sendt