Grensetesterne

Nyhet, Bemanning og rekruttering

Publisert

testing skilt

Vårt medlem Randstad Care har sørget for at over 80 helsepersonell er kvalitetssikret til å bli grensetestere under korona. De tar seg særlig av folk som kommer fra Estland, Polen og Litauen, men også briter, svensker og andre nasjonaliteter.

Et eksempel: Fire helsearbeidere har reist over 400 mil til en liten fjellstua i Rana kommune ved svenskegrensen. Hvorfor? Teste reisende døgnet rundt for å hindre importsmitte. De siste ukene har det vært opp til 20 minusgrader.

Helsearbeiderne tester folk som skal inn i Norge fra Sverige. De fleste som kommer er fra Estland, Polen og Litauen, men også briter, svensker og nordmenn må innom den noe spesielle teststasjonen.

Kvinnene i Rana meldte seg til korona-tjeneste gjennom Helsedirektoratets nasjonale innsatspersonell, en ordning hvor kommunene kan få hjelp til testing og smittesporing på kort varsel. Det er nå i overkant av 80 helsepersonell som er kvalitetssikret til å gjøre denne jobben.

Dette er nasjonalt innsatspersonell
  • Kommuner som trenger personell, kan få hjelp til testing og smittesporing fra nasjonalt innsatspersonell.
  • Det er nå i overkant av 80 helsepersonell som er kvalitetssikret av bemanningsselskapet Randstad Care til å gjøre denne jobben.
  • Innsatspersonellet har gjennomført teoretisk opplæring i testing, smittesporing, smittesporingsverktøy og bruk av smittevernutstyr og kan reise på kort varsel.
  • Ordningen koordineres av Helse Vest i samarbeid med Helsedirektoratet.
  • For mer informasjon ta kontakt på telefon 404 07 998 (08–16 alle virkedager).
    Mer om saken

Fant du det du lette etter?

Fant du det du lette etter?

Gi oss gjerne en kommentar i tillegg - hvordan kan vi forbedre oss?

Takk for kommentaren!

Kommentar sendt