Useriøst og sårende fra Moxnes

Publisert

moxnes

Bjørnar Moxnes bruker mye av valgkampen på å angripe bemanningsbransjen.

- Det er mer enn trist at Bjørnar Moxnes i Rødt prøver å skape et bilde av bemanningsbransjen som useriøse lovbrytere, skriver Even Hagelien i avisen iTromsø i dag.

Innlegget er som følger:
Det er mer enn trist at Bjørnar Moxnes i Rødt prøver å skape et bilde av bemanningsbransjen som useriøse lovbrytere. Han gjør dette i et innlegg i iTromsø (04.08). For de 70.000 som årlig får jobb gjennom bransjen er det ille å få slengt slikt etter seg. De fleste er stolte av den jobben de gjør og opplever at de har en verdifull samfunnsfunksjon. De fortjener bedre enn karikert raljering fra Moxnes.

Bjørnar Moxnes skriver at bemanningsbransjen lever av lovbrudd. Dette er useriøst og sårende for en hel bransje.

Bemanningsbransjen matcher folk som trenger jobb med jobber som trenger folk. Forretningsmodellen er å skaffe folk jobb. Bemanningsbransjen er strengt regulert. De aller fleste bedriftene driver virksomhet innenfor gjeldende lover og regler. Den klare hovedregel er at ansettelser i bemanningsbransjen er faste og i en forutsigbar stillingsprosent. Som følge av likebehandlingsprinsippet i arbeidsmiljøloven har de ansatte rett på minst like god lønn som de ville fått om de i stedet hadde jobbet i den bedriften som leier inn. For mange ansatte i bemanningsbransjen er dette en helt avgjørende inngangsport til arbeidslivet.

Mange skoler og barnehager kunne ikke holdt åpent uten bemanningsbransjen under pandemien. Bransjen har muliggjort mindre kohorter og smittevern. Bransjen har også vært en ressurs for viktige helsetjenester bl.a. ved å finne personell som kan drive med smittesporing, testing og vaksinering.

En rapport fra Menon Economics viser at innstramminger i adgangen til innleie fra bemanningsbransjen særlig vil kunne svekke arbeidsplasser i distriktene hvor tilgang på nødvendig kompetanse er svakest. Om f.eks. skipsverftene ikke skulle kunne leie inn personell ville dette føre til nedleggelser og utflagging av arbeidsplasser. Norske arbeidsplasser ville tape i konkurransen. Om Rødt får gjennomslag for sin politikk vil det altså føre til at mange mister jobben.

Mann

Fant du det du lette etter?

Fant du det du lette etter?

Gi oss gjerne en kommentar i tillegg - hvordan kan vi forbedre oss?

Takk for kommentaren!

Kommentar sendt