Bemanningsbransjen er viktig under Ukraina-krisen

Nordisk sjef i Adecco, Torben Sneve (til høyre) og Drilon Hulaj, fabrikksjef ved Kongsberg Automotive (til venstre). Programleder Sofie Høgestøl i midten.

- Bemanningsbransjen har en viktig rolle å spille i å få flyktninger raskt i jobb, sa nordisk sjef i Adecco, Torben Sneve på NHOs årskonferanse i dag.

Målet er å skaffe jobb til tusen ukrainske flyktninger for vårt medlem Adecco.

Torben Sneve er nordisk sjef  for vårt medlem Adecco. Under overskriften ”Flyktninger i jobb og kompetanse” sto han på scenen under NHO s årskonferanse sammen med Drilon Hulaj, fabrikksjef ved Kongsberg Automotive avd. Raufoss. Drilon Hulaj har selv bakgrunn som flyktning.

- Sneve. Når dere skal koble kandidat og bedrift, hva er det viktigste dere ser på?

- Det viktigste er kompetanse og personlighet, sa Sneve og han fortsatte; - Det er en utfordring å få kulturer til å passe sammen. Bedriftene ønsker at kandidatenes væremåte, verdier og måten de opptrer på skal passe godt inn i bedriften.

- Hvordan kan dere, som jobber i Adecco, få flyktninger raskt i arbeid?

- Vi må bruke den erfaringen vi har gjennom 20 år med å hente arbeidere fra Øst Europa. Adecco alene har hentet 13.000 arbeidere fra øst. Det er viktig å ha fokus på at prosessen går raskt, og at det gjøres på en god måte. Viktig for flyktningene er å lære seg de skrevne reglene og de uskrevne reglene i Norge, sa Sneve.

- Kompetansen må dokumenteres og personligheten må frem. En viktig utfordringen er å raskt få frem sertifikater og dokumentere formell kompetanse. Statistikken viser at Norge aldri har hatt så høyt utdannede flyktninger som de vi nå ser komme. Samtidig gir vi kurs, som språkkurs og HMS-kurs. Vi gir også introduksjonskurs for nyansatte og bransjespesifikke kurs. Vi hjelper også med å skaffe bolig og bidra til integrering. Alt dette er viktig når bemanningsbransjen fyller sin rolle og gjør at kandidater raskt kan komme i jobb, sa Sneve.

Se også ”Vi må forenkle flyktningers inngang til arbeidslivet

 

Fant du det du lette etter?

Fant du det du lette etter?

Gi oss gjerne en kommentar i tillegg - hvordan kan vi forbedre oss?

Takk for kommentaren!

Kommentar sendt