Mange unge blir utbrent på jobb

Publisert

Tre av fire unge arbeidstagere har blitt utbrent eller vært nær på, ifølge en ny rapport.

Tre av fire unge sier de har opplevd å bli utbrent eller vært nær på å møte veggen i arbeidslivet, viser en ny rapport fra rekrutterings- og bemanningsselskapet Academic Work.

– Dette er oppsiktsvekkende høye tall og må tas på alvor, sier administrerende direktør Mats Furulund i vårt medlem Academic Work.

Undersøkelsen har svar fra om lag 1.000 personer i Norge som enten er under utdanning eller inntil fem år inn i sin karriere. I rapporten har de spurt de som har opplevd å bli utbrent eller vært nære på, hva de oppfatter som den viktigste grunnen. Den faktoren flest peker på er dårlig ledelse.

Hele 41 prosent mener det er den viktigste årsaken. Nest etter det kommer for stor arbeidsmengde (37 prosent) og deretter for lite bemanning (31 prosent).

– At de ikke føler seg sett og at det er utydelige forventninger til dem er noe av det som går igjen hos mange, sier Mats Furulund til E24.

Han mener undersøkelsen viser at det er stort behov for støtte til de som er ferske i arbeidslivet.

-Selv om du ansetter en dyktig person, trenger de fleste råd og veiledning i en ny jobb. Også bedriften er tjent med at de får en god start, sier han.

E24 har mer om saken

Fant du det du lette etter?

Fant du det du lette etter?

Gi oss gjerne en kommentar i tillegg - hvordan kan vi forbedre oss?

Takk for kommentaren!

Kommentar sendt