Rekrutterer jobbsøkere med funkiskompetanse

Publisert

I fjor ble Tor Andreas Bremnes kåret til årets talsperson i NHO Service og Handel. Nå er han i gang med det nystartede rekrutteringsbyrået InClue AS. Her jakter han på jobbsøkerkandidater som har tilleggskompetanse i det å leve med en funksjonsnedsettelse.

Tor Andreas Bremnes har i seks uker vært daglig leder i det nystartede rekrutteringsbyrået InClue AS, som er eid av Norges Handikapforbund og medlem av NHO Service og Handel.

– Jeg har selv cerebral parese og vet litt om de hindringene som funksjonshemmede møter i arbeidslivet. Jeg synes også det er på tide at flere arbeidsgivere får nyte godt av den tilleggskompetansen som det er å ha en funksjonsnedsettelse, sier han til Handikapnytt.no.

«Headhunter» fra Manpower

Bremnes jobbet tidligere i Manpower, og har lang erfaring fra rekrutteringsbransjen. Han har lenge ønsket å spesialisere seg i nettopp det med å få flere funksjonshemmede i jobb. Han mener mange arbeidsgivere går glipp av gode kandidater fordi de ikke tar funksjonshemmede med i betraktning.

-Jeg synes også det er på tide at flere arbeidsgivere får nyte godt av den tilleggskompetansen som det er å ha en funksjonsnedsettelse.

– Når jeg hører om arbeidsgivere som har lyst ut en stilling sju ganger uten å klare å ansette noen, da mener jeg at de har et for snevert søknadsfelt. Akkurat nå er det arbeidstakers marked, og det må arbeidsgiverne være klar over, sier han.

Handikapnytt har mer om saken
Tor Andreas Bremnes ble kåret til årets talsperson av NHO Service og Handel i 2021

Fant du det du lette etter?

Fant du det du lette etter?

Gi oss gjerne en kommentar i tillegg - hvordan kan vi forbedre oss?

Takk for kommentaren!

Kommentar sendt