Til Bodø med kompetanse på agendaen

Bech Frisør er en veldrevet og lekker salong, og er en av tre salonger drevet av Ingrid Bech Stenseth og Lise Fygle. Sistnevnte er her med Anne-Cecilie Kaltenborn og Anders Paulsen, seniorrådgiver NHO Nordland.

Kompetansefokus er en sentral fellesnevner for våre Bodø-medlemsbedrifter Bech Frisør, Busch-Sørensen Rengjøringsbyrå og Personalhuset Nord-Norge. Dette ble derfor et naturlig samtaletema under denne ukens besøk hos nettopp dem.

I møte med Busch-Sørensen Rengjøringsbyrå, oppstod det interessante samtaler om situasjonen for en mellomstor, norsk familiebedrift i renholdsbransjen i Nord-Norge.

– Vi representerer bransjer med foregangsbedrifter når det kommer til inkludering og kompetanse. Mange mennesker finner sin første jobb i handels- og servicenæringen, og mange finner veien tilbake til arbeidslivet nettopp her, sier Anne-Cecilie Kaltenborn, adm. direktør i NHO Service og Handel.

Sammen med NHO Nordland, representert ved seniorrådgiver Anders Paulsen, besøkte hun denne uken flere av våre dyktige medlemsbedrifter i Bodø.

Kompetanse, og hvordan dette utvikles gjennom servicejobber, var et tilbakevendende tema i møte med bedriftslederne.

Service i mange former

Dagen startet hos Busch-Sørensen Rengjøringsbyrå. De leverer både innvendige og utvendige rengjøringstjenester, samtidig som de har kantinedrift. Bedriften er stolt av servicen og tjenestene sine, og er samtidig svært opptatt av miljø.

Mye å gjøre og splitter nye lokaler for Personalhuset Nord-Norge, her ved avdelingleder Karoline Rosøy Tømmerbakk sammen med Anders Paulsen.

Bech Frisør, organisert i Norske Frisør og Velværebedrifter i NHO Service og Handel, tenker service i et utvidet perspektiv. Å fikse seg på håret hos dem, skal ikke bare være en tjeneste levert. Det skal være en opplevelse som byr på kreativitet, kvalitet og godt miljø.

Deretter gikk ferden til Personalhuset Nord-Norge. Her fikk Kaltenborn og Paulsen høre om hvilke bransjer som er mest avhengig av innleie for å få løst sin mangel på arbeidskraft. Barnehagesektoren var blant dem. Utfordringer knyttet til tilgangen på folk og riktig kompetanse er som kjent en nøtt å knekke også i de nordligste regionene.

-Både for landsforeningen NHO Service og Handel og for regionskontoret NHO Nordland var besøkene av stor verdi for å forstå situasjonen i bedriftene og bransjene, oppsummerte Kaltenborn.

Fant du det du lette etter?

Fant du det du lette etter?

Fortell oss hva du leter etter og gi oss dine innspill! Hvis du oppgir e-post, kan vi kontakte deg ved behov. Vi kan dessverre ikke besvare alle henvendelser, men din tilbakemelding hjelper oss å gjøre nettstedet bedre.

Takk for tilbakemeldingen!

Takk for tilbakemeldingen!