Noen smil er bedre enn andre

Publisert

Bussjåføren Jan Tore fikk ordinær jobb i Nettbuss i januar 2015

Bussjåføren Jan Tore fikk ordinær jobb i Nettbuss i januar 2015 (Foto: Jan Helge Myhre).

Med et funksjonshemmet barn er livet som aleneforsørger krevende. Nå har Jan Tore Svedal Elvheim (28) fått fast jobb gjennom Ringer i vannet.

Ringer i vannet er et rekrutteringsopplegg som gjør at næringslivet finner fram til passende kandidater som på ulike vis har hatt problemer med å komme inn i arbeidslivet. Satsingen har vært gull verdt for Jan Tore i Leikanger i Sogn og Fjordane.

- Høsten 2012 ble jeg skilt og aleneforsørger for to små barn. Den yngste er en vanlig fire åring, mens den eldste er seks år og et barn som sliter med psykiske og fysiske problemer. Mentalt er gutten på nivå med en ettåring, og selv om han fysisk har kommet seg veldig, er dette et krevende liv, forteller Jan Tore.

Hjelp til å finne en jobb tilpasset hans omsorgsoppgaver på hjemmebane fikk Jan Tore fra attføringsbedriften Sogneprodukt og prosjektet Ringer i vannet. Fra 1, januar har han fast stilling som trafikkleder assistent og sjåfør i Nettbuss. Det er en 75 prosent stilling med muligheter for å jobbe mer og fleksibelt ut fra hva han kan stille opp på og hva bedriften har behov for. Jan Tore har tidligere jobbet som sjåfør i Førde og ønsket tilsvarende arbeid.

- Du har ikke mye fritid til overs?

- Det kan du si. Det er mye jobb hjemme, men jeg får god hjelp fra kommunen. Seksåringen har begynt i første klasse på skolen og får tilpasset undervisning. Jeg får også avlastning to ettermiddager i uka og hver tredje helg. Fireåringen har fått barnehageplass. Det viktigste er likevel å ha en jobb som jeg fungerer godt i, sier Jan Tore.

- For meg var det viktig å få help til å komme innafor døra og at arbeidsgiver fikk mulighet til å prøve hva jeg er god for. Dette er bra for begge parter, sier Jan Tore.

Mer om Sognprodukt  Mer om Ringer i vannet