NHO Service og Handel

Innhold

Delta på Internasjonal dag mot matsvinn

silde

Jorulf Brøvig Silde er bransjedirektør Drift og Service

I anledning den Internasjonale dagen mot matsvinn inviterer de nordiske matbankene til en online dialog om "Matdonasjoner: For folket, for planeten" den 29. september.

Lær mer om rollen til og viktigheten av matbanker for å redusere matsvinn og fattigdom med deltagelse av matbanker fra Norge, Danmark og Sverige, samt representanter fra Mills, Findus, Matvett, FEBA og flere andre.

- Matsvinn er et stort samfunnsproblem som både gir uønskede miljø- og klimaeffekter og som på global basis hindrer kampen mot sult og feilernæring, sier Jorulf Brøvig Silde bransjedirektør i Drift og Service i NHO SH.

- Matsvinn oppstår gjennom hele leveranse- og verdikjeden og utgjør et komplekst problem. Noen har like fullt funnet enkle løsninger. Servering- og kantinebransjen er i front når det gjelder å redusere og unngå å kaste mat som kunne vært spist gjennom god logistikk og kreative kokker, sier Jorulf Brøvig Silde. Bransjen har utviklet effektive verktøy og rutiner for god matpraksis og mindre matsvinn sammen med Matvett. En annen aktør som bidrar til at fullgod mat spises opp og ikke kastes er matsentralene.

- Bli med når the Food Banks of Norway og andre nordiske aktører markere den internasjonale Matsvinndagen, oppfordrer Jorulf Brøvig Silde.

Påmelding her:

Fant du det du lette etter?

Fant du det du lette etter?

Gi oss gjerne en kommentar i tillegg - hvordan kan vi forbedre oss?

Takk for kommentaren!

Kommentar sendt