Hvem vinner prisen for sunnere kosthold 2021? Nominer din kandidat!

Nyhet, Drift og Service, Kantine

Publisert

Gjør du det lettere å ta sunne valg i kantina?

Kantine- og forpleiningsbedrifter er viktige i arbeidet for et sunnere kosthold. Nå kan en av dem bli vinner av en av årets priser som deles ut av Helse- og omsorgsdepartementet. Frist for nominering er 15. oktober.

– Vi ønsker å sette søkelyset på det gode arbeidet matvarebransjen gjør med å tilrettelegge for et sunnere kosthold. Utmerkelsen ble opprettet i 2020, og i fjorårets konkurranse kom det inn mange gode nominasjoner til sunnere produkter og markedsføringstiltak, sier helse- og omsorgsminister Bent Høie i en pressemelding.

Det lyses derfor på nytt ut to utmerkelser i regi av intensjonsavtalen for et sunnere kosthold, én i kategorien "sunnere produkter" og én i kategorien "sunnere markedsføring". Nominasjonen er åpen fra 16. august til 15. oktober, og vinnerne vil bli kåret den 7. desember. Konkurransen er åpen for aktører som har signert intensjonsavtalen eller tilslutningsavtalen.

Gjør det enklere å ta sunne valg

Matvarebransjen og helsemyndighetene har i flere år samarbeidet om å gjøre det enklere for forbrukerne å ha et kosthold som er i tråd med myndighetens kostholdsråd.

– Å få oss alle til å spise litt sunnere er en viktig oppgave, sier Høie. – Bransjen har blant annet gjort en stor innsats for å redusere mengden salt i matvarene, og sukkerforbruket i Norge er betydelig redusert de siste årene. Det er kjempebra. Det er også gjort mye for å fremme forbruket av fisk, grove kornprodukter, grønnsaker, frukt og bær, men her har vi ikke lykkes like godt og det kan gjøres enda mer. Jeg håper at disse utmerkelsene kan inspirere matvareaktørene til å tenke nytt for å bidra til at befolkningen får et sunnere kosthold.

Alle som sluttet seg til seg samarbeidet for et sunnere kosthold kan nominere eller nomineres for sine gode tiltak i regi av intensjonsavtalen for et sunnere kosthold.

Her kan du nominere, finne kriteriene og mer info

Fant du det du lette etter?

Fant du det du lette etter?

Gi oss gjerne en kommentar i tillegg - hvordan kan vi forbedre oss?

Takk for kommentaren!

Kommentar sendt