NHO Service og Handel

Innhold

ISS slutter seg til matsvinn-avtalen

Nyhet, Kantine, Facility management

Publisert

#205

Foto: ISS

Vår medlemsbedrift ISS er en stor aktør også innen kantiner og catering. Nå skal selskapet halvere sitt matsvinn innen 2030.

Om satsingen

Regjeringen og den norske matbransjen har undertegnet en avtale om å redusere matsvinnet i Norge med 50 prosent innen 2030. Avtalen er undertegnet av fem departementer, 12 bransjeorganisasjoner og et økende antall bedrifter. Dette er et satsingsområde for matbedrifter i NHO Service, som er kantiner, catering, storhusholdning, samt kafeer (drevet av arbeid og inkluderingsbedrifter).

Mer her

ISS har, sammen med andre norske bedrifter, forpliktet seg til å være med og redusere matsvinnet i Norge med 50 prosent innen 2030. Matsvinn er en stor utfordring globalt som det ikke finnes en enkel løsning på. En tredel av all mat som produseres i verden blir ødelagt eller kastet. Bare i Norge kaster en gjennomsnittlig norsk forbruker 42 kg mat som kunne vært spist hvert år. Matsvinn i hele matkjeden utgjør 68 kg per år.

Mer om saken

Bedrifter i NHO Service som er med

Fant du det du lette etter?

Fant du det du lette etter?

Fortell oss hva du leter etter og gi oss dine innspill! Hvis du oppgir e-post, kan vi kontakte deg ved behov. Vi kan dessverre ikke besvare alle henvendelser, men din tilbakemelding hjelper oss å gjøre nettstedet bedre.

Takk for tilbakemeldingen!

Takk for tilbakemeldingen!