NHO Service og Handel

Innhold

Åpner første svanemerket måltidsleveranse

Nyhet, Kantine, Facility management

Publisert

#205

- Dette er en viktig milepæl for oss, sier Kathinka Friis-Møller, adm. dir. Compass Group

Vår medlemsbedrift Compass Group ved Eurest åpner nå første svanemerkede måltidleveranse ved to kantiner og en kaffebar hos Statkraft på Lilleaker i Oslo. Dette er bærekraftig drift i praksis.

Svanemerket

Svanemerket er et offisielt nordisk miljømerke. Kravene til merket handler blant annet om redusert energibruk og prioritering av matvarer med mindre miljøpåvirkning.

Mer om merket

Svanemerkingen er en del av Compass Groups satsing på en mer bærekraftig drift.

– Åpningen av våre første svanemerkede kantiner og kaffebar, hos Statkraft, er en viktig milepæl for oss i Compass Group, sier administrerende direktør Kathinka Friis-Møller i en pressemelding.

Reduksjons av matsvinn

Compass Group har hatt deler av renholdstjenesten svanemerket side 2012, og er blant leverandørene som har lovet å kutte matsvinn med 20 prosent innen 2020.

Reduser matsvinn!

Regjeringen og den norske matbransjen har undertegnet en avtale om å redusere matsvinnet i Norge med 50 prosent innen 2030. Avtalen er undertegnet av fem departementer, 12 bransjeorganisasjoner og et økende antall bedrifter. Dette er et satsingsområde for matbedrifter i NHO Service, som er kantiner, catering, storhusholdning, samt kafeer (drevet av arbeid og inkluderingsbedrifter).

Mer her

– Statkraft er en kunde som stiller store krav til leveransen, spesielt når det kommer til miljøvennlighet. Vi gleder oss over å kunne levere på dette, sier Friis-Møller.

Reduksjon av matsvinn er en viktig del av svanemerkingen. Compass Group har brukt de siste to årene på å utarbeide nye systemer mot svinn, der de i detalj kan måle miljøeffekten.

– Vi har hele tiden sterkt søkelys på bærekraftig drift, og gjør forbedringer i hvert ledd. Svanemerkingen er et bevis på at vi er på rett vei, sier Friis-Møller.

Saken er hentet 14.11.2017 fra NTBinfo

Bedrifter i NHO Service som er med på matsvinn-avtalen

Fant du det du lette etter?

Fant du det du lette etter?

Fortell oss hva du leter etter og gi oss dine innspill! Hvis du oppgir e-post, kan vi kontakte deg ved behov. Vi kan dessverre ikke besvare alle henvendelser, men din tilbakemelding hjelper oss å gjøre nettstedet bedre.

Takk for tilbakemeldingen!

Takk for tilbakemeldingen!