NHO Service og Handel

Innhold

-Kjøkkenteamet på Forus har klart noe stort

Nyhet, FDV, Kantine

Publisert

kjøkken Forus

Fra venstre: Ove Jarland Røed, Salgssjef Foodservice, Bent Myrdahl, Q sjef, Erica Espedal, kjøkkensjef, Sindre Arnesen, Soussjef, Pål Rasmussen, Produktsjef melk og Mette Nygård Havre, Daglig leder Grønne Verdier.

Vår medlemsbedrift Coors kjøkkenteam på Forus har vunnet Q-Meierienes Matredderpris.

Kjøkkenet betjener opp mot 3.500 gjester – daglig. Med seg i teamet har hun rundt 60 personer som jobber på kjøkkenet, samt i de fem kantinene og tre kaffebarene som er til disposisjon for Equinors ansatte.

Kjøkkenet ble nominert til prisen av Kutt Matsvinn 2020.

Fokus på de små tingene 

Det er gjennom fokus på de små tingene at kjøkkenteamet på Forus har klart noe stort. Siste året har de redusert matsvinnet med nær 50%., sier Erica Espedal, 32, kjøkkensjef på Coors sentralkjøkken på Forus.

-Vi har alltid målt matsvinnet vårt», sier Erica. «Men det var en stund kun tall og vi visste ikke helt hvor vi skulle ta tak. Kutt Matsvinn 2020-prosjektet ga oss en dytt i riktig retning. Soussjef og kantineleder deltok på et kurs om matsvinn, som de videreformidlet til alle oss andre.

-Det var en skikkelig wake up call. Da så vi hvor viktig dette med matsvinn er, ikke bare for driften men også sett på som et miljøtiltak», sier Erica.

Endre arbeidsmetoder

Jobben med å redusere svinnet handler mye om systematisering og om endrete arbeidsmetoder. I hver kantine får kantinemedarbeiderne nå opplæring av en av kokkene i hvordan de best mulig kan ta vare på maten. Før stekte man for eksempel opp all fisken som sto på menyen, mens nå stekes det opp litt og litt av gangen. Det er også fokus på tiltak som blansjering av grønnsaker og riktig nedkjøling slik at matvarene kan bevares. Avfallet deles inn i kategorier og veies hver for seg, og dermed kan man finne ut i detalj hva det er mest svinn på og man kan justere mengdene i forhold til dette.  Summen av tiltakene utgjør en sterk reduksjon i matsvinnet.

Fant du det du lette etter?

Fant du det du lette etter?

Gi oss gjerne en kommentar i tillegg - hvordan kan vi forbedre oss?

Takk for kommentaren!

Kommentar sendt