NHO Service og Handel

Innhold

Om Kantiner

#205

Kantiner i NHO Service og Handel består av 18 bedrifter med 1.554 virksomheter som har 4.200 årsverk og 5,4 milliarder i omsetning i 2016.

Kantinebransjen driver kantiner og catering på vegne av offentlige og private oppdragsgivere. Medlemsbedriftene leverer og utvikler innovative konsepter som inkluderer varme og kalde retter til lunsj, middag, overtidsmat, møtemat og selskapsmat.

Trender
  • Personalrestauranter/kantiner er et aktivum for kundene i konkurransen om å tiltrekke seg medarbeidere.
  • Etterspørselen etter sunn mat øker. Det er en reduksjon bruken av salt og sukker og flere sunne alternativer tilbys. 
  • Tydligere innholdsmerking og merking av allergener. 
  • Miljøsertifiserer tjenesteleveransen f.eks gjennom svanemerking. • Reduksjon av matsvinn i kantiner. Matsvinnet skal ned med 30 % innen 2025. 
  • Gjøre det enklere for kokkene i kantinen å lage vegetarmat gjennom tilrettelegging og utvikling og tilgjengeliggjøring av flere vegetaroppskrifter. 
  • Øker andelen sertifiserte og miljømerkede produkter 
  • Konseptuvikling, fra kantine til personalrestaurant. Skal ha flere funksjoner enn lunsj. • Vekst i in-house kaffebarer, som gjerne serverer frokost.

Mer om bransjen i Statistikk og Trender FDV 2018 fra side 12:

Fant du det du lette etter?

Fant du det du lette etter?

Fortell oss hva du leter etter og gi oss dine innspill! Hvis du oppgir e-post, kan vi kontakte deg ved behov. Vi kan dessverre ikke besvare alle henvendelser, men din tilbakemelding hjelper oss å gjøre nettstedet bedre.

Takk for tilbakemeldingen!

Takk for tilbakemeldingen!