NHO Service og Handel

Innhold

Coworking åpner nytt marked

Nyhet, FDV

Publisert

hines

Maj Hines, Advokat (foto: NHO)

«Coworking», eller «kontor-som-service» er en trend som kan åpne nye store muligheter for Facility Management-bedrifter.

-Den siste tiden har vi vært vitne til en interessant trend i kontormarkedet: økt fleksibilitet, servicetilbud og samhandling er for enkelte blitt viktigere enn lange, forutsigbare leieforhold og eksklusiv tilgang til lokaler, skriver advokat Maj Hines i advokatfirmaet Wiersholm til Estatenyheter.no

Som ledd i denne utviklingen brer det om seg med ulike varianter av konseptet «Coworking», eller «kontor-som-service». Altså tilfeller hvor tilbyder av kontorlokaler i større grad fremstår som selger av serviceytelser. Dette kan være alminnelige tjenester som kantine, renhold, resepsjon og sikkerhet, men også mer utvidede tjenester som barnepass, trening, kurs og seminarer. Spørsmålet er om det økte fokuset på service- og tjenestetilbud i kontormarkedet samtidig åpner for større grad av outsourcing av det økte tjenestetilbudet? Og i forlengelsen av dette, i hvilken grad tilbyderne av de nye leiekonseptene selv står for tjenestilbudet, og i hvilken grad det hentes inn eksterne leverandører?

Mer om saken

Fant du det du lette etter?

Fant du det du lette etter?

Fortell oss hva du leter etter og gi oss dine innspill! Hvis du oppgir e-post, kan vi kontakte deg ved behov. Vi kan dessverre ikke besvare alle henvendelser, men din tilbakemelding hjelper oss å gjøre nettstedet bedre.

Takk for tilbakemeldingen!

Takk for tilbakemeldingen!