NHO Service og Handel

Innhold

Dette øker boligens verdi, gir bedre helse og dreper svart arbeid

Nyhet, Næringspolitikk, FDV, Skadesanering

Publisert

Husbygger

Boligmappa.no er tilrettelagt for alle som eier sin egen leilighet, hus eller hytte. Det er gratis, null reklame og du logger deg sømløst inn med BankID. (Foto: ColourBox.com)

Den nye avhendingsloven vil gjøre det forbudt å selge bolig med «som den er»-forbehold. Loven stiller strengere krav til bransjene som er involvert før og under boligsalg. Et viktig verktøy er Boligmappa.no som øker boligens verdi, gir bedre helse og dreper svart arbeid.

Boligmappa er digitalisert informasjon om hver bolig som vil redusere omfanget av udokumentert og svart arbeid. Du kan også se på dette som "et servicehefte" på boligen som dokumenter utbedringer og gjør at du kan finne fargekoden til badet ditt 10 år etter. 

- Loven er meget positiv

Skadesaneringsbransjen i NHO Service og Handel er positiv til lovforslaget. Bransjen arbeider aktivt mot svart arbeid innen rehabilitering og reparasjonsarbeid etter skader. Svart arbeid unndrar skatt, forholder seg ikke til sikkerhetsregler, har ukjent kvalitet, er ofte utført av ufaglærte og lar huseieren sitte igjen uten noen rettigheter når det gjelder reklamasjon.

- Allmenn bruk av Boligmappa.no kan være et viktig grep for å få bukt med svart arbeid, sier Jorulf Brøvig Silde, bransjedirektør FDV i NHO SH.

Over en million mapper

Siden Boligmappa startet i 2012 har det blitt aktivert over én million boligmapper. 3.650 håndverksbedrifter bruker i dag Boligmappa til å dokumentere jobben de gjør.

Boligmappa gjør at både boligeier og håndverkere gå inn og legge inn dokumentasjon. Bak satsingen står et IT-selskap heleid av Nærings- og Fiskeridepartementet. Boligmappa.no er tilrettelagt for alle som eier sin egen leilighet, hus eller hytte. Det er gratis, null reklame og du logger deg sømløst inn med BankID.

#205

Kai Andersen er leder i bransjeutvalget for skadesanering i NHO Service og Handel.

Boligmappa.no løser langt på vei dokumentasjonsbehov for den enkelte huseier. forenkler vedlikeholdet og øker verdien på eiendommen ved salg.

Reduserer helseplager

- Vi skulle gjerne sett at alle forsikringsskader på bygninger ble registrert på denne måten. Ved å dokumenter skadesanering og utbedringer gjør man det lettere å redusere helseplager. Dette er et verktøy når man leter etter inneklimaproblemer knyttet til skadeutbedring som ikke er utført på en fagmessig måte, sier Kai Andersen leder i bransjeutvalget for skadesanering i NHO Service og Handel og adm. dir. for Polygon AS

Forenkler vedlikeholdet

- Når skade oppstår, enten det er vannskader, røykskade eller andre hendelser som rykker folk bort fra hverdagen sin, er det viktigste for de fleste å få satt en stopper for skadene, få utført fagmessig god utbedring og få komme i gang med hverdagen igjen, sier Hilde Lise Nordahl, adm. dir. i vår medlemsbedrift SSG Norge AS.

Mange huseiere har i denne fasen ikke fokus på å dokumentere skadeutbedringene; hva som er gjort og kvaliteten på arbeidet. Vi er glade for at Boligmappa.no er i ferd med å bli mer kjent og utbredt slik at den på sikt også kan bli et sted å dokumentere skader og skadeutbedringer, sier Hilde Lise Nordahl.

Teknologi-avisen Shifter har mer om saken

Fant du det du lette etter?

Fant du det du lette etter?

Fortell oss hva du leter etter og gi oss dine innspill! Hvis du oppgir e-post, kan vi kontakte deg ved behov. Vi kan dessverre ikke besvare alle henvendelser, men din tilbakemelding hjelper oss å gjøre nettstedet bedre.

Takk for tilbakemeldingen!

Takk for tilbakemeldingen!