NHO Service og Handel

Innhold

Når gårdeier blir strategisk samarbeidspartner

Nyhet, FDV

Publisert

Håvard Bjorå

Håvard Bjorå som er leder av research Norway & Nordic i Cushman & Wakefield Realkapital.

Hvordan vil forettingsmodellene endres når gårdeier går fra å være en leverandør av kontor til en strategisk samarbeidspartner som kontinuerlig tilbyr en tjeneste som tillater selskapene å innovere, profittere og vokse?

Det skriver Håvard Bjorå som er leder av research Norway & Nordic i Cushman & Wakefield Realkapital.

Bjorå skriver om hvordan endrede forutsetninger i eiendomsmarkedet påvirker også tjenestesektoren innen facility service. Lokaler som brukes bare en del av tiden, nye arbeidsformer og økte og endrede krav til samarbeidsarealer gir seg utslag i alt fra mer fleksible kontorarealer og kantiner som mingle- og jobbe-steder til coworking-spaces og ny møteteknologi.

-Mange muligheter går tapt all den tid menneskene som fyller lokalene koster 10x hva lokalene koster (og i sin tur 10x hva energien koster), fokuset må hele tiden ligge på brukerne og individene, skriver Håvard Bjorå.

 Fra undersøkelser Cushman & Wakefield Realkapital og andre har utført går det fram at en av de største strategiske utfordringene for selskapene, altså leietakerne og kunden, er tilgang til talenter; samtidig melder mange av selskapene om kostnadspress i forbindelse med søk av kontorlokaler.

Se mer her

Fant du det du lette etter?

Fant du det du lette etter?

Fortell oss hva du leter etter og gi oss dine innspill! Hvis du oppgir e-post, kan vi kontakte deg ved behov. Vi kan dessverre ikke besvare alle henvendelser, men din tilbakemelding hjelper oss å gjøre nettstedet bedre.

Takk for tilbakemeldingen!

Takk for tilbakemeldingen!