NHO Service og Handel

Innhold

Kurser brannvesenet i restverdiredning

Nyhet, FDV, Skadesanering

Publisert

brann

Brannvesenet går på kurs i å redde gjenværende verdier etter brann, vannlekkasjer og andre skader. Dette er et samarbeid mellom Restverdiredningstjenesten (RVR), Finans Norge og vår medlemsbedrift Recover.

Deltakerne er med på praktiske øvelser ved brannvesenets kurssenter på Lahaugmoen. Brannfolkene får også opplæring i hvordan kunst og bilder bør tildekkes og flyttes, røykventilering, samt bruk av flomvern. Finans Norge Forsikringsdrift er ansvarlig for det faglig innholdet med støtte fra Oslo brann- og redningsetat.

RVR redder verdier

– Opplæring i restverdiredning er viktig for at RVR skal kunne gjøre en best mulig jobb når verdier skal reddes for de skadelidte og forsikringsselskapene. Vi gleder oss stort over engasjementet hos brannvesenet, sier Hildegunn Bjerke, direktør for Bygning i Finans Norge Forsikringsdrift.

Målet er å redde mest mulig av gjenverdiene etter branner, vannlekkasjer og andre skader. Finans Norge har investert i spesialinnredede biler som er plassert på 23 brannstasjoner rundt om i landet. Bilene har blant annet pumper for å fjerne vann, vifter for å fjerne røyk og strømaggregat for nødstrømforsyning. RVR-tjenesten er i beredskap 24 timer i døgnet, hele året, og rekvireres fra det lokale brannvesenet eller 110-sentralen. Ved tidlig varsling til RVR kan uerstattelige verdier reddes.

Kjører kurs to ganger i året

Recover tar seg av opplæring innen førstehjelp og bruk av teknisk utstyr ifb brann og kloridutvikling (saltsyre).

-RVR  vil gjennomføre det samme opplegget to ganger pr. år fremover. Målgruppen er innsatsledere over hele landet, forteller Espen Karsrud som er salgs- og markedsdirektør i Recover Nordic. Recover kan også bidra med andre opplæringskurs innen brann, vann og olje. 

Neste samling planlegges i uke 14 neste år, hvor det vil bli flere praktiske øvelser i tillegg til de teoretiske delene.

 Mer om saken

Fant du det du lette etter?

Fant du det du lette etter?

Fortell oss hva du leter etter og gi oss dine innspill! Hvis du oppgir e-post, kan vi kontakte deg ved behov. Vi kan dessverre ikke besvare alle henvendelser, men din tilbakemelding hjelper oss å gjøre nettstedet bedre.

Takk for tilbakemeldingen!

Takk for tilbakemeldingen!