NHO Service og Handel

Innhold

Ny standard for å løse fuktproblemer

Nyhet, Skadesanering

Publisert

vannskade

Dersom partene avtaler at NS 3515 skal følges når fuktskaden utbedres, vil det også i ettertid være ekstremt mye lettere å sjekke om arbeidet som er gjort faktisk er bra nok (Foto: ColourBox.com)

Hvordan bør fuktskader utbedres, og når er det egentlig tørt nok? Kranglene om dette er mange, dyre og ressurskrevende. Det som skal bidra til å rydde opp er den nye norske standarden NS 3515.

Et utvalg aktører fra hele bransjen er i gang og jobber med å lage en standard som beskriver hvordan fuktskader skal saneres. Arbeidet skal resultere i en ny Norsk Standard, NS 3515. En NS er ikke en del av Teknisk forskrift, og er ikke påbudt og følge. Men det er en norm som en hel bransje innen et område blir enige om. For den jevne boligeier vil denne NS-en være svært nyttig å få inn i kontrakten med et saneringsfirma. Dersom det er en del av avtalen at standarden skal følges, vil både huseier og utførende ha en felles forståelse av hva fuktutbedringen faktisk innebærer.

- Dersom partene avtaler at NS 3515 skal følges når fuktskaden utbedres, vil det også i ettertid være ekstremt mye lettere å sjekke om arbeidet som er gjort faktisk er bra nok. Da vil vi kunne unngå en rekke krangler som det stadig er på disse områdene i dag, sier Finn Spjeldnæs, spesialrådgiver i OPAK i en nettsak hos Huseiernes Landsforbund.

#205

Kai Andersen, adm. dir. i Polygon AS.

-Vi lever av å levere kvalitet i alle våre prosjekter. En NS-standard for fuktskader vil gjøre det enklere å dokumentere dette, sier Kai Andersen, adm. dir. i Polygon AS.

- Arbeid med standarden er viktig for skadesaneringsbransjen. Fuktproblematikk vil ventelig øke i omfang og kompleksitet i årene som kommer. Sammen med bransjestandarden for skadesanering vil en NS-standard stille krav til kompetanse og gjennomføringsevne til beste for kunder og samfunn, sier Vegar Kristoffersen adm. dir. i Recover Nordic Norge AS. 

Fant du det du lette etter?

Fant du det du lette etter?

Fortell oss hva du leter etter og gi oss dine innspill! Hvis du oppgir e-post, kan vi kontakte deg ved behov. Vi kan dessverre ikke besvare alle henvendelser, men din tilbakemelding hjelper oss å gjøre nettstedet bedre.

Takk for tilbakemeldingen!

Takk for tilbakemeldingen!