Deltok på God Morgen Norge: - Kundene har hjulpet oss i sorgen

Nyhet, Frisør og velvære

Publisert

#205

På skjermen: Kjetil (fra venstre), Morten og Anders Fevang i God Morgen Norge-sofaen. Her sammen med programleder, Espen Fiveland.

Brødrene Kjetil, Morten og Anders Fevang driver en svært anerkjent barberstue i Stavanger, men bak suksesshistorien ligger også mye sorg. I 2013 mistet de sin eldste bror, Thomas Fevang, som var med å starte opp bedriften.

- Vi markedsfører ikke, vi forteller vår historie, sier Kjetil Fevang før han og brødrene går inn i God Morgen Norge-studioet.

Brødrene er pent kledd fra topp til tå, og alle er som seg hør og bør velfriserte. De driver Brødrene Fevangs Barberstue i Stavanger, en anerkjent bedrift som blant annet har blitt kåret til Årets Frisørbedrift 2018 under Hår & Skjønnhet. Barberstuen i Stavanger er innredet helt likt en 50-tallsbarberstue, og barbererne er dresset opp i Fedora-hatter, slips, skjorter, vester, blankpussede sko og hvite doktorstil-barberfrakker.

#205
Mistet sin eldste bror

De tre brødrene er stolte over bedriften de har klart å bygge opp sammen, men det er en person til de gjerne skulle hatt med seg i God Morgen Norge-studioet, eldstebror Thomas, som var med å starte barberstuen.

- Da vi startet opp barberstuen, så sa storebror Thomas at vi skulle drive selskapet 100 prosent og klippe oss hele veien til God Morgen Norge, sier Kjetil Fevang.

#205

PASSER PÅ: Alt skal være på stell før brødrene går foran kamera. Her hjelper storebror Kjetil (til høyre) Morten med siste finpuss.

- Thomas gikk bort i 2013 etter et tungt brudd. Vi vet alt om hverandre til enhver tid, men det var en ting vi ikke visste om Thomas på slutten. Det ble en del festing og han brukte narkotika, og det ble litt for mye den siste gangen. Det har egentlig gjort at vi har blitt enda mer knyttet som flokk, og vi passer mer på hverandre og har større behov for nærhet fra hverandre, sier Anders Fevang.

- Vi lever av å klippe hår, men også av å snakke

 Det å miste sin bror medførte naturligvis stor sorg, men bedriften ble til stor hjelp i tiden etterpå. 

- Da vi skulle bearbeide denne ekstreme sorgen som det var – og fortsatt er – å miste en bror, så er det faktisk bedriften vår som er den store årsaken til at vi er her i dag. Vi har fått lov til å formidle tanker og følelser, oppturer og nedturer sammen med kundene våre. Vi lever av å klippe hår, men også av å snakke. Relasjonene og de dype samtalene mellom oss og kundene oppsto først etter at Thomas gikk bort. Kundene har hjulpet oss i sorgen, sier Kjetil.

#205

Morten (fra venstre), Kjetil og Anders Fevang.

 

Var redd for å skli fra hverandre

Historien til bedriften startet med at de ønsket å ha en jobb der de kunne arbeide sammen som brødre, og naturligvis en fasinasjon for stilen i "gamle dager".

- Kjetil og Thomas fant ut at det ikke var noen barbershops i Norge i det hele tatt, og de kjørte på med det. De spurte deretter om meg og Anders hadde lyst til å være med, og vi var selvfølgelig kjempegira, sier Morten.

#205

HÅRFIN: Anders Fevang.

- Det å kunne få lov til å gjøre det vi elsker hver dag, i tillegg til at vi får tilbringe tid sammen som brødre og kollegaer, det var veldig viktig. Vi var redd for at vi skulle skli fra hverandre da vi begynte å danne egne familier, sier Kjetil.

Se video fra brødrene Fevangs besøk hos God Morgen Norge her:

 

Fant du det du lette etter?

Fant du det du lette etter?

Fortell oss hva du leter etter og gi oss dine innspill! Hvis du oppgir e-post, kan vi kontakte deg ved behov. Vi kan dessverre ikke besvare alle henvendelser, men din tilbakemelding hjelper oss å gjøre nettstedet bedre.

Takk for tilbakemeldingen!

Takk for tilbakemeldingen!