Unge talenter satser i Budapest

Nyhet, Frisør og velvære

Publisert

ykresem

Carina Larsen og Leif Anders Øverland er på det norske landslaget (Fotomontasje: WorldSkills Norway)

Denne uken er det Yrkes-EM i Budapest. Fra våre bedrifter står i fremste rekke frisør Leif Anders Øverland fra Nikita AS, Trondheim og hudpleier Carina Larsen fra Visit AS.

Yrkes-EM 2018 (EuroSkills) arrangeres 26.- 28. september i Budapest i Ungarn. Norge deltar med sitt Yrkeslandslag med 15 lærlinger/unge fagutøvere. 

Viktige rollemodeller

Deltakerne på yrkeslandslaget er viktige rollemodeller og bidrar til økt yrkesstolthet. Norge trenger mange tusen nye fagarbeidere i årene framover. Rollemodellene på yrkeslandslaget bidrar til å styrke rekrutteringen.  

NHOs Kompetansebarometer viser at over 60 prosent av bedriftene har behov for fagutdannede. Samtidig viser SSBs framskrivinger av kompetansebehov en stor mangel på fagarbeidere i norsk arbeidsliv. I dag er det ca. 40.000 lærekontrakter, hvorav over halvparten i NHO-bedrifter. Mer her

Tok sølv i VM

Leif Anders Øverland (23) fra Trondheim jobber for vår medlemsbedrift Nikita Hair AS. Han tok nylig sølv i VM for frisører og burde ha de beste forutsetninger for å gå til topps i Yrkes-EM i Budapest.

-Hvorfor har du valgt ditt fag, Leif Anders?

- Jeg har alltid hatt interesse for stil, uttrykk, form og linjer. Frisør yrket har jeg vel egentlig aldri bestemt meg for, det har bare alltid vært en selvfølge for meg. Jeg hadde planene klar fra barneskolen. Jeg liker faget fordi det er kreativt, sosialt, fysisk, psykisk, teknisk og variabelt. Ikke en dag er lik. Jeg møter mange hyggelige mennesker med et smil hver dag, gjør mennesker finere og mer fornøyde med seg selv, gir selvtillit og gjør folk glad! kjempefølelse! pluss at jeg får jobbe med et håndverk jeg elsker.

Carina Larsen (19) kommer fra Sotra, bor i Bergen og jobber for medlemsbedrift

-Hvordan kan EM påvirke din karriere, Carina?

-Det er jeg litt usikker på, siden ikke så mange arbeidsgivere innen hudpleie kjenner til dette. Men for meg personlig så føler jeg at selvtilliten øker, og jeg får en trygghet i yrket, sier Carina.

- Representerer bransjen på en utmerket måte

Administrerende direktør for Norske frisør- og velværebedrifter (NFVB), Anne Mari Halsan, forteller at konkurranser som Yrkes-EM er et viktig element i rekrutterings- og utdannelsespolitikken for frisør- og velværebransjen. 

- I tillegg har konkurranser et omdømmebyggende potensial. Vi benytter konkurranser innen frisering og hudpleie som bærende element for rekruttering til fagene. NFVB bidrar til konkurranser lokalt, regionalt og nasjonalt, og legger til rette for norsk deltakelse på relevante internasjonale arenaer innen faget, sier Halsan. 

- De to deltakerne vi nå har med i Skills representerer norsk frisør- og hudpleiebransje på en utmerket måte. De viser at det gror godt av talenter som vil bringe både fagene og bransjen opp og fram, legger hun til.

Saken er hentet fra 
WorldSkills Norway som er en ideell organisasjon som arbeider for å høyne statusen, interessen og kvaliteten på norsk yrkesutdanning.

Fant du det du lette etter?

Fant du det du lette etter?

Fortell oss hva du leter etter og gi oss dine innspill! Hvis du oppgir e-post, kan vi kontakte deg ved behov. Vi kan dessverre ikke besvare alle henvendelser, men din tilbakemelding hjelper oss å gjøre nettstedet bedre.

Takk for tilbakemeldingen!

Takk for tilbakemeldingen!