Thomas er Årets Frisør i Norge

Nyhet, Frisør og velvære

Publisert

#205

Årets frisør 2019: Thomas Mørk.

Thomas Mørk, fra Loud Hair i Oslo, danket ut alle nominerte og er kåret til Årets Frisør 2019.

Lørdag 16. mars inntok tusenvis av frisører Petter Stordalens nye storstue, The Hub, for å få med seg årets store begivenhet for frisør- og velværebransjen, «Hår & Skjønnhet». Et av høydepunktene under arrangementet er prisfesten, hvor landets beste frisører kåres.

- Helt utrolig

«Årets Frisør» blir for mange sett på som den gjeveste prisen som deles ut. De 16 nominerte til «Årets Frisør» er delt inn i fire regioner: region Nord- og Midt-Norge, region Vest- og Sør-Norge, region Øst-Norge, og region Oslo. Det kåres en vinner av hver region, der en av de fire til slutt står igjen som «Årets Frisør».

I år var det Thomas Mørk, fra Loud Hair i Oslo, som gikk helt til topps.

- Det er helt fantastisk. Dette er en anerkjennelse for det man jobber med til daglig. I Norge er dette en av de største prisene man kan få. Det er helt utrolig, sier Mørk.

Skyhøyt nivå

«Hår & Skjønnhet» arrangeres av Norske frisør- og velværebedrifter (NFVB), en bransjeforening i NHO Service og Handel. NFVB vil inspirere til rekrutteringen til fagene og styrke omdømmet, bygge yrkesfaglig stolthet og gi motivasjon til videre utvikling.

- Det er skyhøyt nivå på bidragene til alle de nominerte, og jeg ønsker å gratulere alle sammen. De er med på å bygge omdømme og videre utvikling av bransjen. Norges frisørbransje er virkelig i verdensklasse, sier Anne Mari Halsan, administrerende direktør for Norske frisør- og velværebedrifter (NFVB).

Alle prisvinnerne

Her er oversikt over alle prisvinnerne og juryens begrunnelse:

 «Årets Frisør» og «Årets Frisør i region Oslo»: Thomas Mørk, Loud Hair (Oslo):

Prisvinneren byr på eksepsjonelle fargearbeider og et sterkt, interessant, sømløst uttrykk.  Arbeidene er perfekt gjennomført, og viser utsøkte håndverksmessige kvaliteter. Alt stemmer ned til hver minste detalj. Outstanding.

«Årets Frisør region Nord- og Midt-Norge»: Diana Helen Jakobsen (Bodø):

Prisvinneren presenterer en kul idé med en enkel, nydelig og fresh gateinspirert følelse med en editorial look.  Juryen likte fargene, som understreker og løfter opplevelsen av bildene på en smakfull måte, tilpasset uttrykkene. Flott gjort. Geek Chic på sitt beste.

«Årets Frisør region Vest- og Sør-Norge»: Morten Jensen, Monarchy Studio (Bergen):

Prisvinneren presenterer arbeider der nydelige linjer, tekstur og farger understreker en gjennomført look.  Alt er avstemt med matematisk presisjon.  Fargepalletten er veldig moderne. Hår, styling, make-up og modell utgjør en perfekt helhet. 

«Årets Frisør region Øst-Norge»: Svetlana Jouini, Studio S. Style (Lillestrøm):

Prisvinneren byr på en interessant bruk av farger og linjer. Dette er 2019. Prisvinneren har også gjennomført en smart utnyttelse av portrettfotografiets muligheter. Det er rent, med en flott tekstur. Soft, men allikevel utført med et sterkt uttrykk.

«Årets Herrefrisør»: Eirik Thorsen, Adam og Eva Grensen (Oslo):

Prisvinneren byr på en ung, fresh og sporty street-look med en editorial touch og variert tekstur. Det er naturlig og rent. Stylingen er virkelig god. Flotte arbeider. Vinneren byr på sterke modeller som uttrykker looken på en forbilledlig og god måte.

«Årets Avant Garde»: Thomas Mørk, Loud Hair (Oslo):

Prisvinneren byr på håndverksmessige kvaliteter av ypperste klasse. Arbeidene viser en delikat harmoni ned til hver minste detalj. Alt er perfekt utført og sitter som et skudd.

«Årets Lærling»: Silje Markussen, Adam og Eva, avdeling Steen og Strøm (Oslo):

Prisvinneren byr på en smart bruk av tekstur og gateinspirerte, modige uttrykk. Dette er touch av Vivian Westwood, utført med gode, kreative ferdigheter. Lærlingen har en god forståelse for det som skal til for å løfte frem flotte arbeider, og en teknisk ekspertise som viser et spennende faglig utviklingspotensial.

«Årets Hårstylist»: Jens Johan Wiker, Escape Hairdressing (Oslo):

Prisvinneren presenterer en portefølje med nydelig utførte arbeider, preget av en uanstrengt, organisk skjønnhet. Bildene preges av et sikkert grep som forteller en historie med poetiske undertoner, utført med et sublimt understatement. Prisvinneren har med en sikker hånd satt sammen et flott team som løfter resultatet.

«Årets Frisørbedrift»: STAS Hår og bryn AS (Trondheim):

Prisvinneren viser stor forståelse for alle faktorer som bygger opp en suksessfull bedrift – og det jobbes virkelig dedikert for å bli enda bedre. Det legges opp til en unik kundeopplevelse i salongen, og det investeres i medarbeidernes arbeidsmiljø og trivsel. Man setter høye mål – som innfris!

«Årets Frisørkonsern»: Adam og Eva Gruppen AS:

Prisvinneren er dedikert til frisørfaget, og viser dette med stor tydelighet – og stolthet. Konsernet har tatt mange grep for å fornye seg, men selv med en overordnet markedsplan har hver avdeling sin egen identitet og markedstilnærming. Det investeres med og i – glede. Den unike bedriftskulturen vokser videre.  

«Årets Hudpleiebedrift»: Syvende Himmel AS (Bodø):

Prisvinneren setter sterkt fokus på opplæring, trening og kvalitetssikring av fagutøvere.  Det er også en forutsetning for å levere tjenester på høyt nivå. Bedriften er opptatt av å bygge en sterk merkevare, med ansatte som er stolte av sin arbeidsplass. Prisvinneren er ikke bare gode på bedriftsutvikling, de står også for god bransjeutvikling.

«Årets Influencer»: Lotte Myrseth (Oslo):
En influencer som følges av mange og som virkelig engasjerer sitt publikum. Utpreget bruk av flere av Instagrams "nye" funksjoner gjør kontoen svært spennende. Førsteinntrykket av kontoen er fargerikt og moderne, med lekne innlegg og et svært spennende blikk på omverdenen. Årets vinner har en svært personlig stil på arbeidene som publiseres, og bruker seg selv som både fagperson og modell. Det oser av en lettere "undergrunns-stemning" med vågale frisyrer og ganske ville farver, som Årets influencer klarer å presentere på en meget smakfull måte. Årets influencer har svært gode tutorials på kontoen og viser høy faglighet i disse, en utmerket måte å engasjere og inspirere sitt publikum.

«Hedersprisen»: Aud Schjødt Fredriksen (Bodø):
Årets hederspris tildeles en person som har vært aktiv i faget i over 40 år, og ikke minst aktiv FOR faget. Vedkommende har en merittliste i organisasjonslivet som virkelig er unik. Det er umulig å liste opp alle små- og store tillitsverv hun har hatt på seg – fra lokale næringsfora og faglige prøvenemnder, til et utall komiteer og utvalg, i NHO og i NFVB, lokalt og sentralt. Men her er noen glimt: Hun har selvsagt ledet det lokale lauget. Hun har vært både styremedlem og styreleder i NHO Håndverk. Hun har vært medlem av NHOs øverste organ i fire år, sittet i kontrollkomiteen i NHO, og i NHOs utvalg for mindre bedrifter. Hun har vært formann i Nordisk Frisørmesterforening. Ikke nok med det, hun var styremedlem i NFVB i 20 år sammenhengende, fra 1993 til 2013. I hele 10 av disse årene var hun visepresident i NFVB, og hun avsluttet som NFVBs president i seks år, fra 2007 til 2013. Vi snakker om ei dame som har gjort en enorm innsats for faget og bransjen, lokalt, nasjonalt og internasjonalt.

Fant du det du lette etter?

Fant du det du lette etter?

Fortell oss hva du leter etter og gi oss dine innspill! Hvis du oppgir e-post, kan vi kontakte deg ved behov. Vi kan dessverre ikke besvare alle henvendelser, men din tilbakemelding hjelper oss å gjøre nettstedet bedre.

Takk for tilbakemeldingen!

Takk for tilbakemeldingen!