NHO Service og Handel

Innhold

-Trygghet og sikkerhet for ansatte har førsteprioritet

Nyhet, Næringspolitikk, HMS

Publisert

Halsan

Direktør Anne Mari Halsan i NFVB i NHO Service og Handel

Telefonene strømmer inn til frisørene etter gjenåpningsbeskjeden fra regjeringen. Ingen skal åpne før bransjestandarden for smittevern er implementert. - Tryggheten og sikkerheten blant ansatte har førsteprioritet, sier direktør Anne Mari Halsan i NFVB i NHO Service og Handel til Dagbladet.

27april

Mer info om åpningen

Folkehelseinstituttet utarbeider den nye bransjestandarden for smittevern, etter innspill fra bransjeorganisasjonene. Målet er at denne skal være klar 27. april - altså på selve åpningsdatoen.

Anne Mari Halsan i NFVB i NHO Service og Handel, sier til Dagbladet at ingen salonger skal åpne før standarden er vedtatt og implementert, og at det ikke vil bli full produksjon i frisørsalongene på en god stund. For forbundet er tryggheten og sikkerheten blant de ansatte førsteprioritet. Blant innspillene de har gitt FHI er behov for kompetanseheving innen smittevern for alle ansatte i bransjen.

- Trygghet handler ikke bare om å føle seg trygg, men å faktisk være det. Det verste som kan skje er at vi gjenåpner og opplever at det blusser opp smitte i tilknytning til oss, sier Halsan til Dagbladet.

 

Kølapper, munnbind og koronatillegg i prisen

Dette kan bli frisørenes nye hverdag, skriver Aftenposten.

– Ja, jeg tror flere salonger kan åpne igjen 27. april. Men det vil bli en gradvis gjenåpning og man må være veldig godt forberedt, sier Jarl Martin Garder i bransjeorganisasjonen Norske frisør- og velværebedrifter (NFVB), som er en del av NHO Service og Handel.

Aftenposten har mer om saken

Betale noe mer enn før
-Du som kunde må samtidig være forberedt på å betale mer enn vanlig. Det vil være opp til hver enkelt salong, men vi råder salongene til å legge på et hygienetilleggsgebyr. Det vil komme i tillegg til den ordinære prisen, så de ikke taper penger på dette, sier direktør Anne Mari Halsan i NFVB til Børsen (Dagbladet). Mer her
 

Fant du det du lette etter?

Fant du det du lette etter?

Gi oss gjerne en kommentar i tillegg - hvordan kan vi forbedre oss?

Takk for kommentaren!

Kommentar sendt