-Trygghet og sikkerhet for ansatte har førsteprioritet

Publisert

Halsan

Direktør Anne Mari Halsan i NFVB i NHO Service og Handel.

Telefonene strømmer inn til frisørene etter gjenåpningsbeskjeden fra regjeringen. Ingen skal åpne før bransjestandarden for smittevern er implementert. - Tryggheten og sikkerheten blant ansatte har førsteprioritet, sier direktør Anne Mari Halsan i NFVB i NHO Service og Handel til Dagbladet.

Mer info om åpningen.

Folkehelseinstituttet utarbeider den nye bransjestandarden for smittevern, etter innspill fra bransjeorganisasjonene. Målet er at denne skal være klar 27. april - altså på selve åpningsdatoen.

Anne Mari Halsan i NFVB i NHO Service og Handel, sier til Dagbladet at ingen salonger skal åpne før standarden er vedtatt og implementert, og at det ikke vil bli full produksjon i frisørsalongene på en god stund. For forbundet er tryggheten og sikkerheten blant de ansatte førsteprioritet. Blant innspillene de har gitt FHI er behov for kompetanseheving innen smittevern for alle ansatte i bransjen.

- Trygghet handler ikke bare om å føle seg trygg, men å faktisk være det. Det verste som kan skje er at vi gjenåpner og opplever at det blusser opp smitte i tilknytning til oss, sier Halsan til Dagbladet.

 

Kølapper, munnbind og koronatillegg i prisen

Dette kan bli frisørenes nye hverdag, skriver Aftenposten.

– Ja, jeg tror flere salonger kan åpne igjen 27. april. Men det vil bli en gradvis gjenåpning og man må være veldig godt forberedt, sier Jarl Martin Garder i bransjeorganisasjonen Norske frisør- og velværebedrifter (NFVB), som er en del av NHO Service og Handel.

Aftenposten har mer om saken

Betale noe mer enn før
-Du som kunde må samtidig være forberedt på å betale mer enn vanlig. Det vil være opp til hver enkelt salong, men vi råder salongene til å legge på et hygienetilleggsgebyr. Det vil komme i tillegg til den ordinære prisen, så de ikke taper penger på dette, sier direktør Anne Mari Halsan i NFVB til Børsen (Dagbladet). Mer her
 
Kvinne

Fant du det du lette etter?

Fant du det du lette etter?

Gi oss gjerne en kommentar i tillegg - hvordan kan vi forbedre oss?

Takk for kommentaren!

Kommentar sendt