Krever tiltak som gjør mer enn å utsette kostnader

Nyhet, Næringspolitikk, Frisør og velvære

Publisert

espen

– Det var et sjokk plutselig å få beskjed om å stenge ned, sier Espen Sævold som gjennom Visit AS driver fire salonger og en skole som utdanner frisører og hudpleiere. Til sammen sysselsetter han 60 medarbeidere. Alle er permittert, inkludert ham selv.

Uten forvarsel måtte president i NFVB Espen Sævold og flere tusen andre frisører stenge og sende ansatte ut i ledighet på ubestemt tid.  Sævold etterlyser tiltak som gjør mer enn å utsette kostnader.

De fleste hjelpetiltak som hittil er blitt satt i verk for å hjelpe bedriftene handler om utsettelse, mens driftskostnadene består, forklarer Espen Sævold til Bergensavisen (BA)

– Mine huseiere har gitt utsettelse, men jeg må betale leien senere. Ingen har redusert husleien. Myndighetene kan ikke bare stenge oss ned og ikke gi noe i kompensasjon. Uten er det kroken på døren et eller annet sted der fremme, sier Sævold til BA.

Han viser til at tiltakspakken til næringslivet i Danmark åpner for å gi stengte virksomheter 100 prosent kompensasjon av faste utgifter som husleie og renteutgifter.

Fant du det du lette etter?

Fant du det du lette etter?

Gi oss gjerne en kommentar i tillegg - hvordan kan vi forbedre oss?

Takk for kommentaren!

Kommentar sendt