NHO Service og Handel

Innhold

Flertall for å skrote momsfri netthandel

Nyhet, Næringspolitikk, Handel

Publisert

Kjell Ingolf Ropstad er stortingsrepresentant for Aust-Agde

Forslaget ble fremmet av nestleder i Krf, Kjell Ingolf Ropstad, som sitter Finanskomiteen (Foto: KrF).

Et flertall i Stortingets finanskomite gikk tirsdag inn for å utrede å skrote momsfritaket på varer under 350 kroner bestilt fra utlandet.

Forslaget fra KrF fikk støtte fra Arbeiderpartiet, SV og Senterpartiet. Vedtaket innebærer at regjeringen må utrede hvordan man kan få fjernet momsfritaket i forbindelse med statsbudsjettet for neste år, som legges fram til høsten, melder Avisenes Nyhetsbyrå (ANB).

Å fjerne fritaket er en av hovedsakene til Handel i NHO Service og Handel. Mer her

Dagens momsfritak gir en fordel til utenlandske nettbutikker som norske butikker ikke har.

– Vi tar nå konsekvensene av økt netthandel fra utlandet. Norsk næringsliv er satt i en urimelig konkurransesituasjon på grunn av momsfritaket. Vi ser ingen tungtveiende argumenter for ikke å fjerne momsfritaket, sa finanspolitisk talsperson i SV, Kari Elisabeth Kaski til ANB.

Utenlandshandelen på nett har eksplodert de siste årene. Fra 2011 til 2017 steg netthandelen fra utlandet med 281 prosent. Det er nesten en tredobling.

Et godt skritt på veien

- Vi mener alt nå ligger til rette for å fjerne denne ordningen til beste for norske bedrifter fra 2019, sierNHOs viseadm. direktør Ole Erik Almlid, og peker på at avgiftshullet undergraver arbeidsplasser hos alt fra mat- og drikkeprodusenter til frisører og nettbutikker med base i Norge.

Mer om saken

Fant du det du lette etter?

Fant du det du lette etter?

Fortell oss hva du leter etter og gi oss dine innspill! Hvis du oppgir e-post, kan vi kontakte deg ved behov. Vi kan dessverre ikke besvare alle henvendelser, men din tilbakemelding hjelper oss å gjøre nettstedet bedre.

Takk for tilbakemeldingen!

Takk for tilbakemeldingen!