Stram inn netthandel og få 1.700 nye arbeidsplasser

Publisert

Handelsalliansen

Fra venstre: Trine Lise Sundnes (forbundsleder Handel og kontor i Norge, Jan Egil Pedersen (forbundsleder i Norsk Nærings- og Nytelsesmiddelarbeiderforbund), Harald Andersen (direktør Virke handel), Anne-Cecilie Kaltenborn (adm. dir. NHO Service og Handel) og Petter Haas Brubakk (adm. dir. i NHO Mat og Drikke) (Foto: Baard Fiksdal).

Å fjerne avgiftsfritaket på netthandel under 350 kroner vil skape 1.700 nye arbeidsplasser, viser ny rapport. - Staten sponser utenlandske nettbutikker på bekostning av våre norske. Det vi ber om er konkurranse på like vilkår, sier Anne-Cecilie Kaltenborn, adm. dir. i NHO Service og Handel.

Rapporten, som ble lagt frem i dag, er laget av Menon Economics. Den viser hvordan en eventuell fjerning av den såkalte 350-kronersgrensen på netthandelsimport vil virke på statens inntekter og arbeidsplasser i Norge. Rapporten er laget på oppdrag fra Virke Handel, Handel og kontor i Norge, NHO Service og Handel, NHO Mat og Drikke og Norsk Nærings- og Nytelsesmiddelarbeiderforbund. Se rapporten her

Skadelig sponsing

-Staten sponser i dag utenlandske nettbutikker på bekostning av våre norske. Det vi nå ber om er konkurranse på like vilkår. Vår bekymring er at Norge går glipp av mange flere arbeidsplasser enn man hittil har trodd. Vi er glade for at rapporten dokumenterer dette grundig, sier Anne-Cecilie Kaltenborn.

- NHO Service og Handel representerer de største aktørene innen norsk netthandel som Kolonial.no, Komplett.no og Nettandelen.no. Vi har også mange medlemmer innen fysisk handel som rammes av 350-kronersgrensen som Rema og Kremmerhuset. Tilbakemeldingene de gir oss stemmer godt overens med hva rapporten forteller oss: Avgiftsfri import fra utlandet hemmer vekst og mulighet for å skape nye arbeidsplasser i Norge, sier hun.

-Vi er veldig glade for at vi nå får grundig dokumentert at når dette avgiftsfritaket fjernes, vil Norge få mange flere arbeidsplasser – og statskassen vil få nye inntekter i milliardklassen. Vi håper derfor at rapporten kan sette fortgang i arbeidet med å fjerne denne urimelige forskjellsbehandlingen av norske bedrifter og deres ansatte. Vi vet at det er flertall på Stortinget for å forsøke å tette dette hullet, og rapporten bør være en inspirator til å få vedtatt dette allerede i høst, sier Kaltenborn

Økte inntekter og bedre miljø

Statens inntekter vil langt overstige kostnadene ved fjerning av 350-kronersgrensen. Inntektene vil gi et stort pluss i statens inntekter/gi betydelig provenyeffekt. Allerede første år vil inntektene være på over 900 millioner kroner og være raskt økende.  Man vil også se betydelige miljøeffekter og økt forbrukersikkerhet.

Se rapporten her

Fant du det du lette etter?

Fant du det du lette etter?

Fortell oss hva du leter etter og gi oss dine innspill! Hvis du oppgir e-post, kan vi kontakte deg ved behov. Vi kan dessverre ikke besvare alle henvendelser, men din tilbakemelding hjelper oss å gjøre nettstedet bedre.

Takk for tilbakemeldingen!

Takk for tilbakemeldingen!