Matsentralene reddet 2.100 tonn mat

Publisert

mattralle

Satsingen sparte miljøet for solide 6.300 tonn CO2-utslipp i 2018.

Med seks matsentraler på plass har nettverket av matsentraler i Norge reddet 2.100 tonn mat fra å havne i søpla i 2018. Dette tilsvarer utrolige 4,2 millioner måltider og går til mennesker i en vanskelig situasjon.

Miljøeffekten er også formidabel. Satsingen sparte miljøet for solide 6.300 tonn CO2-utslipp! Målet for 2019 er å nærme seg hele 3.000 tonn omfordelt mat.

Nettverket av matsentraler mottar overskuddsmat fra grossister, og har også et prosjekt for å redde overskuddsmat fra dagligvarehandel og kantiner. Dette er bransjer i NHO Service og Handel som er engasjert i redusert matsvinn, gjennom en avtale er signert av fem departementer og en rekke bransjeorganisasjoner.

Se nyhetsbrev om satsingen (PDF)

Fant du det du lette etter?

Fant du det du lette etter?

Fortell oss hva du leter etter og gi oss dine innspill! Hvis du oppgir e-post, kan vi kontakte deg ved behov. Vi kan dessverre ikke besvare alle henvendelser, men din tilbakemelding hjelper oss å gjøre nettstedet bedre.

Takk for tilbakemeldingen!

Takk for tilbakemeldingen!