Prisbelønt gründer ønsker nettverk for unge som vil satse

Nyhet, Innovasjon, Handel

Publisert

sko bak et tre

Vi må tilrettelegge for de som kommer til Norge og som ønsker å starte noe eget, sier Luisa Arango som driver skobutikk på Flisa

Vår medlemsbedrift Tagyourshoes bruker sko som verktøy for å skape positive holdninger. Gründer Luisa Arango (31) fra Colombia ønsker seg et nettverk med flere unge som vil satse. Nå er hun kåret til årets bedrift av NHO Innlandet.

Luisa Arango er utdannet innen motedesign og kommunikasjon. Hun er grunder, ideskaper og daglig leder av bedriften som hun startet på Flisa i 2013. Luisa brenner for lokal næringsutvikling og vil inspirere til at flere unge gründere vil satse.

#205

I oppstarten til TagYourShoes var Luisa med på etablererkurs i regi av Hedmark Fylkeskommune. Både fylkeskommunen og Innovasjon Norge har vært viktige i prosessen med å skape bedriften. I dag er hun med i NHO Gründer og trekker frem nettverk som en viktig del av medlemskapet.

Luisa har jobbet og studert i storbyer som Madrid og LA, før hun flyttet til Flisa sammen med ektemann i 2012. I 2013 startet hun bedriften TagYourShoes.

Visjonen til Tagyourshoes er å bruke sko til å skape positive holdninger. Alle Tagyourshoes par kommer med en "act of kindness" som skal inspirere folk til å gjøre gode gjerninger. I fjor hadde bedriften en omsetning på 1,1 millioner kroner og har til nå solgt over 5.500 par sko. Utenom Luisa har bedriften i dag to ansatte på deltid.

– Vi ønsker ikke bare å selge en sko, vi ønsker å påvirke kundene til å skape historie med dem. Med det mener vi at du skal kunne finne din favoritt sko, gjøre den gode handlingen og inspirere andre via sosiale medier etterpå, sier Luisa, og fortsetter:

– Skoene dine burde samsvare med dine grunnleggende verdier. Vi tror at våre sko har styrken til å være mer enn bare sko. Vi designer dem for at de skal være en påminnelse om hvor fantastisk du er og hvor snill du kan være med andre. ”Acts of kindness”, uansett hvor liten, har styrken til å endre verden. Ved å utføre dem kan vi skape en positiv innvirkning i livene til andre og være en inspirasjon for de til å gjøre det samme videre, sier Luisa.

Opptatt av mangfold

Luisa sitter i Kunnskapsdepartementets integreringspanel og deltar også aktivt i lokalpolitikk. Hun sitter i kommunestyret for Venstre og brenner for integrering og mangfold.

 – For å integrere innvandrere, betinger det bedre språkopplæring og mulighet til å komme raskere i arbeid. Og ikke minst, kunnskap om å etablere egen næringsvirksomhet, sier hun

Mer om saken her: Månedens bedrift er TagYourShoes

#205

-Luisa Arango (tv) er et forbilde for mange unge, sier Linn Alicia Slora Kristiansen fra NHO Innlandet som her overrekker blomster.

 

Fant du det du lette etter?

Fant du det du lette etter?

Fortell oss hva du leter etter og gi oss dine innspill! Hvis du oppgir e-post, kan vi kontakte deg ved behov. Vi kan dessverre ikke besvare alle henvendelser, men din tilbakemelding hjelper oss å gjøre nettstedet bedre.

Takk for tilbakemeldingen!

Takk for tilbakemeldingen!