NHO Service og Handel

Innhold

Nedstengning i Oslo-regionen

Nyhet, Næringspolitikk, Handel

Publisert

virus

Korona virus

Fra og med kl. 12 i dag 23. januar innføres de strengeste tiltakene mot smittevern siden 12. mars. Butikker i 10 kommuner i Oslo-regionen er pålagt å stenge dørene frem til 31. januar.

NHO Service og Handel oppfordrer alle medlemsbedrifter til å sette seg nøye inn i de nye tiltakene som er annonsert lørdag 23. januar. Tiltakene vil i første omgang gjelde for kommunene Enebakk, Frogn, Indre Østfold, Moss, Nesodden, Nordre Follo, Oslo, Vestby, Våler og Ås.
Se pressemelding fra regjeringen
Følg med på din kommune her

-Handelsnæringen har tatt smittevern på største alvor siden 12. mars og arbeidet hardt med gode rutiner for smittevern. Så langt har brorparten av handelsnæringen kunne holde driften i gang ettersom man har lykkes med å holde kjøpesentre og butikker åpne, sier Linda Vist, direktør for handelsnæringen i NHO Service og Handel.

NHO Service og Handel er opptatt av at den nedstengning vi nå ser ikke skal bli starten på en langvarig tredje bølge, men at vi med de strenge tiltak som er iverksatt får kontroll på smittesituasjonen. Handelsbransjen bidrar ved å lojalt følge reglene som kom i dag, slik man også har gjort tidligere, slik at normal drift kan igangsettes den 01.02 for de rammede kommuner og for landet som helhet.

-For å lykkes er det viktig for oss å fortsette vårt gode samarbeid med myndighetene for riktige og effektive tiltak, sier Vist.

-Det å stenge alle butikker i 10 kommuner, med unntak av dagligvare, apotek og bensinstasjon, er imidlertid svært alvorlig for handelsnæringen, mener Vist.

-Handelsnæringen sysselsetter rundt 360.000 arbeidstakere. Brorparten jobber i Oslo-regionen, som nå er rammet av smittebølgen og nedstengning.

Kompensasjon

De nye tiltakene får trolig store økonomiske konsekvenser for bedriftene i Oslo-regionen. Kompensasjonsordningen, som er på plass for næringslivet, vil nå bli nødvendig for handelsnæringen å gjøre bruk av.

-Vi vil gjøre det vi kan for å bistå våre medlemmer med veiledning tilknyttet kompensasjon, forsikrer Vist.

-Vi vil også løpende vurdere om den eksisterende ordningen bør justeres, sier hun.

Smitteveileder for detaljhandel

Om permitteringer se  Arbinn her.

Kontaktpersoner

Presse: Baard Fiksdal tilf 930 88 777
Medlemmer: Linda Vist tlf 480 08 146

Fant du det du lette etter?

Fant du det du lette etter?

Gi oss gjerne en kommentar i tillegg - hvordan kan vi forbedre oss?

Takk for kommentaren!

Kommentar sendt