NHO Service og Handel

Innhold

Ny nedstengning i Oslo

Nyhet, Handel, Frisør og velvære

Publisert

Raymond Johansen

Byrådsleder i Oslo Raymond Johansen. (Foto er fra 2020)

Mens varehandelen stenges ned i Oslo, kan serviceyrker som driver etter nasjonale smitteverntiltak, bl.a. frisører og andre med én-til-én-kontakt, holde åpent.

Unntak er butikker som er listet opp i den statlige unntakslisten, blant annet dagligvarehandel, apotek og Vinmonopolet. Byrådet i Oslo stenger også serveringssteder.

Bakgrunnen for innstrammingene i hovedstaden er sterkt stigende smittetall den siste tiden. Den nye nedstengingen gjelder fra midnatt natt til tirsdag 2. mars til 15. mars.

Den nasjonale smittevernsforskriften er oppdatert og beskriver regler for handelsnæringen avhengig av smittenivå. Der det er behov for forsterkede smitteverntiltak i enkelte kommuner og det er særskilt høyt smittenivå, følger nedstenging av handelsnæringen med en rekke unntak som matbutikker, apotek, dyrefor, helsekost, med mer - se kapittel 5 a i smittevernsforskriften. En-til-en virksomheter som frisør kan fremdeles holde åpent.

Vi oppfordrer våre medlemmer til å følge de regler som gjelder i den kommune man har utsalg og ber alle om å følge nasjonale smittevernsveiledere for detaljhandel, kjøpesenter og frisørvirksomhet.

Se mer her: Byrådet innfører strengere smitteverntiltak

Fant du det du lette etter?

Fant du det du lette etter?

Gi oss gjerne en kommentar i tillegg - hvordan kan vi forbedre oss?

Takk for kommentaren!

Kommentar sendt