NHO Service og Handel

Innhold

Stenger i vest, men åpner kanskje i øst

Nyhet, Næringspolitikk, HMS, Handel

Publisert

#205

Bergen og 12 nabokommuner er delvis stengt ned frem til søndag, mens Oslo håper å åpne butikker og annet torsdag denne uken.

Bergen og kommuner i vest frykter masseoppsigelser og nye permitteringer.
Tydelig informasjon, trygghet for kompensasjon, og kutt i arbeidsgiverperiode ved permittering til to dager er viktig for NHO Service og Handel.

– Permiteringsreglene (10 dagers regelen) sammer særlig småbedrifter hardt. Dette må løses, sier Linda Vist, direktør for handel i NHO Service og Handel

De forsterkede tiltakene på vestlandet gjelder fra 7. februar 2021 klokken 18.00 til og med 14. februar. Tiltakene iverksettes for at kommunene skal få oversikt over situasjonen.

"Ring 1-kommuner" er utbruddskommunen og kommuner med tilknytning til utbruddet eller som har mye kontakt med utbruddskommunen. "Ring 2-kommuner" er de kommunene som ligger i randsonen av "ring 1-kommunene", og som også har behov for å iverksette tiltak raskt som følge av utbruddet.

Ring 1 og ring 2 er kun geografiske betegnelser. Hvilket tiltaksnivå som velges for ring 1 og ring 2 er avhengig av alvorligheten i smitteutbruddet.

Ring 1 er: Bergen, Kvam og Ulvik
Ring 2 er: Alver, Askøy, Bjørnafjorden, Eidfjord, Osterøy, Samnanger, Ullensvang, Vaksdal, Voss og Øygarden.

Se Kraftige tiltak i Bergen og kommunene rundt
Se Smittevern for detaljhandelen i Oslo kommune

Fant du det du lette etter?

Fant du det du lette etter?

Gi oss gjerne en kommentar i tillegg - hvordan kan vi forbedre oss?

Takk for kommentaren!

Kommentar sendt