NHO Service og Handel

Innhold

Medisinsk begrunnet trening bør være tillatt

Nyhet, Helse og velferd

Publisert

sykler

Pasienter med et medisinsk begrunnet treningsopplegg bør få bruke treningssentre, mener NHO Service og Handel og bransjen Aktiv Helse.

NHO Service og Handel har overfor ovenfor myndighetene påpekt manglende logikk i regelverket og alvorlige konsekvenser for pasientene. Innstramningstiltakene har gitt rare og ulogiske regler knyttet til personlig trening på et treningssenter, der pasienten har fått henvisning fra fastlege.

-Det er ingen logisk sammenheng mellom å åpne opp for personlig trening og rehabilitering i en svømmehall eller et spa, men ikke på et treningssenter såfremt alle smittevernkrav følges, der begge opplegg er etter henvisning fra fastlege, sier Torbjørn Furulund, direktør for helse- og velferdsbransjen.

-Vi ber om at departementet og helsemyndighetene går inn i nyansene og sørger for at medisinsk begrunnet trening der det er henvist fra fastlege/fysioterapeut/kiropraktor til et treningssenter for personlig trening alene eller med instruktør faktisk blir lovlig, sier Furulund.

Det burde være unødvendig å stille seg slik at pasienter med medisinsk begrunnet treningsbehov skal sitte hjemme og ikke trene, mens de altså kan svømme på et svømmeanlegg, gå på spa, dra til frisøren, og for så vidt oppsøke samtlige andre helseinstitusjoner for 1 -1 behandling, men altså ikke et tilrettelagt opplegg i et lokale som heter treningssenter.

Fant du det du lette etter?

Fant du det du lette etter?

Gi oss gjerne en kommentar i tillegg - hvordan kan vi forbedre oss?

Takk for kommentaren!

Kommentar sendt