NHO Service og Handel

Innhold

Strengt smittevern på treningssenter fungerer bra

Nyhet, Næringspolitikk, Helse og velferd

Publisert

adgangskontroll

Adgangskontroll: Medlemmene registrerer kortet på vei inn og ut av senteret og slipper ikke inn hvis det er for mange inne.

Vårt medlem innen Aktiv Helse, Sense, har hatt smittevernkontroll og får særlig ros for koronatiltak, bilde- og videoregistrering som begrenser hvor mange som kan komme inn å trene. En egen app bidrar også positivt.

Smittevernskontrollen, som ble utført på Sense hovedsenter i Kongsberg i januar, ble meget positiv. Senteret har et bilde- og videoregistreringsystem som fungerer slik at bildet av eier av kortet blir sjekket digitalt slik at det kun er gyldige medlemmer som slipper inn. Det settes en grense for hvor mange personer som kan trene.

-Når senteret når maks kapasitet, vil adgangskontrollen automatisk stenge for flere besøkende helt til noen går ut. Vi har også egen app som våre medlemmer kan bruke for til enhver tid å se kapasiteten på våre sentre, forteller Wenche Aasmundsen som er daglig leder i Sense AS.

Sjekket avstand

Kontrollørene var inne i gruppetimene og sjekket avstand mellom deltagerne, samt inne i treningsstudioet og konkluderte at medlemmer og ansatte er flinke på å overholde avstand. Her er noen av tiltakene som inngår i godt smittevern hos Sense:

  • Alle treningssoner er markert med maks antall for å overholde avstand.
  • Alt kondisjonsutstyr er plassert med minimum 2 meters avstand.
  • Alle løse gjenstander som er vanskelig å få rengjort daglig er fjernet og kan kun benyttes ved forespørsel til betjeningen.
  • I sykkelsalen er kun annenhver sykkel i bruk, og det er markert hvilke sykler som er i bruk. Det er i tillegg lagt ut rent håndkle på styret på syklene som er klar til bruk.
  • I gruppesalen er det markert med merker i gulv hvor deltagerne skal ha sine plasser. Egen inn- og utgang for henting/rydding av utstyr for å unngå trengsel.
  • Instruktører i gruppetimer skal bruke nyvaskede mikrofonbelter og alle har sin egen vindhette til mikrofonen.
  • Personlige trenere bruker munnbind.
  • Det er egne lister og rutinelister for hva resepsjonistene/personlig trenere/instruktører gruppetrening/smittevernsvaktene skal utføre av tiltak.
  • Alle medlemmer må bruke egen klut og spray for å rengjøre utstyr som blir brukt. Alt man tar på vaskes etter bruk.

Fant du det du lette etter?

Fant du det du lette etter?

Gi oss gjerne en kommentar i tillegg - hvordan kan vi forbedre oss?

Takk for kommentaren!

Kommentar sendt