NHO Service og Handel

Innhold

Private mottak holder høy kvalitet

#205

Fra et av Heros asylmottak på Østlandet.

Tall fra UDI viser at private asylmottak holder høy kvalitet. Tallene er hentet fra rapporter som er tilgjengelige på udi.no.

Tall fra UDI viser at private asylmottak holder høy kvalitet. Tallene er hentet fra rapporter som er tilgjengelige på udi.no.
Tallene er basert på tilsynsresultat som gjelder for de gjenværende 35 ordinære mottak som ikke har fått oppsigelse. Det er både vanlige ordinære mottak og integreringsmottak. De lokasjoner som driver kombinerte med integreringsmottak og ordinært mottak (Steinkjer, Tverlandet og Larvik) telles som ett mottak.

 

Tabellen viser at:
• De private blir oftest kontrollert (Andel kontrollerte)
• De private har desidert lavest antall pålegg i snitt
• De kommunale blir kontrollert sjeldnest
• De kommunale har desidert høyest antall pålegg i snitt. Selv når vi tar bort et mottak som har fått hele 21 pålegg får kommunene høyest snitt med 5,8 pålegg.

Se mer om saken i et notat som den den største aktøren i bransjen, Hero, har sendt til Justis og Beredskapsdepartementet. Notatet beskriver utviklingen de sist 12 månedene.

Se notat fra Hero her

 

 

Se også Faktanotat om Asylmottak
NHO Service har laget en kort rapport som beskriver utviklingen på mottaksfeltet for våre medlemmer fra før "flyktningkrisen" med oppbyggingen og innsatsen og til september 2017 - hvor mer enn 2/3 av mottakene som var i drift ved årsslutt 2016 er stengt eller skal stenge før jul grunnet lave ankomsttall og raskere bosetting. Se rapporten her

Fant du det du lette etter?

Fant du det du lette etter?

Fortell oss hva du leter etter og gi oss dine innspill! Hvis du oppgir e-post, kan vi kontakte deg ved behov. Vi kan dessverre ikke besvare alle henvendelser, men din tilbakemelding hjelper oss å gjøre nettstedet bedre.

Takk for tilbakemeldingen!

Takk for tilbakemeldingen!