Får 1 av 2 ut i jobb

Publisert

integrering

(Illustrasjonsfoto: Colorbox.com).

A2B er en medlemsbedrift i NHO Service som får 1 av 2 ut i jobb. Bedriften har over 15 års erfaring med undervisning av flyktninger, innvandrere og ungdom knyttet til temaer som språk, kultur, samfunnskunnskap og jobbsøking.

Hovedformålet med undervisningen er å sette den enkelte i stand til raskere å kunne bidra i det norske samfunnet. Det viktigste er å tidlig komme seg inn på arbeidsmarkedet. Hele 52 prosent av kursdeltakerne er kommet seg ut i jobb. Resultatet er et gjennomsnitt basert på alle avdelinger som gjennomfører kurs innen yrkesrettet norsk og arbeidslivskunnskap, mens resultatene på avdelingsnivå varierer mellom 48 og 63 prosent.

Et eksempel er satsingen "Aktiv fra dag 1", der A2B Norge sammen med NAV Aust-Agder bidrar til at brukere under 30 år blir kartlagt, får motivasjon og kunnskap for å skaffe seg arbeid. Arbeidet settes i sammenheng med aktivitetsplikten for unge sosialhjelpsmottakere. I dette arbeidet benyttes metoder for å bygge selvfølelse og selvtillit.

Et annet eksempel er satsingen "Ressursavklarende kurs for innvandrere". A2B jobber sammen med NAV Vest-Agder for å avklare arbeidssøkere med innvandrerbakgrunn med lite eller ingen tilknytning til arbeidsmarkedet. Gjennom en helhetlig kartlegging sørger man for å gi klare anbefalinger for hva som er hensiktsmessig aktivitet videre.

Mer om A2B her

Fant du det du lette etter?

Fant du det du lette etter?

Fortell oss hva du leter etter og gi oss dine innspill! Hvis du oppgir e-post, kan vi kontakte deg ved behov. Vi kan dessverre ikke besvare alle henvendelser, men din tilbakemelding hjelper oss å gjøre nettstedet bedre.

Takk for tilbakemeldingen!

Takk for tilbakemeldingen!

Hei!

Hei!

Vil du motta vårt nyhetsbrev på e-post?

Avmeldingen er mottatt!

Registrer din e-post her: