NHO Service og Handel

Innhold

Eksport av norsk ekspertise opparbeidet gjennom 30 år

Heros mottak i Berlin

Hero Norge startet i går, tirsdag, opp mottaksdrift i Berlin. Dette er eksport av norsk ekspertise opparbeidet gjennom 30 år.

Hero Norges første asylmottak i Tyskland åpnet dørene 2. mai med 450 plasser i Wittenberger Straße i bydelen Marzahn i Berlin. Hero er medlem av NHO Service.

Hero overtar driften etter en anbudskonkurranse tidligere i år. Oppdragsgiver er Landesamt für Flüchtlingsangelegenheiten, Berlin (LAF). LAF er sektormyndighet for flyktningeforvaltning i Berlin. Organisasjon har ansvar for å løse de store utfordringer som oppsto med svært høye asylankomster i 2015. Hero Norges kontrakt for Wittenberger Straße går over seks måneder med muligh for forlengelse i ytterligere tre måneder. Mottaket er en såkalt «Modulare Unterkunft für Flüchtlinge“, eller MUF, og et av de første av flere tilsvarende modulbygg som Berlin har oppført for å innkvartere asylsøkere.

Leder for Hero Norges avdeling i Tyskland, Berit Albrecht, forteller at krav til tjenesteinnhold i et tysk mottak i utgangspunktet er lavere enn i norske mottak.

- Når det gjelder miljøarbeid og beboermedvirkning som metode kan vi overføre mye av vår norske erfaring, sier Berit Albrecht.

Det er utført et stort arbeid med å rekruttere medarbeidere, utvikle driftskonsept og forberede alle på oppstarten i dag, forteller Berit til Heros nettsted. Det har vært spesielt mange tekniske spørsmål å finne ut av, men allerede første dag har vi fått vaskeriet i gang og har innredet barnerom med lesekrok som ikke fantes tidligere. 

– Vi har et veldig motivert team som jeg har stor tro på, sier Berit, som 2.mai samlet sammen hele den nye ansattgruppen.
– I en tid der vi for det meste legger ned asylmottak gjør det veldig godt å vinne nye kontrakter, sier konsernsjef Tor Brekke i Hero. 
 - Enda mer gledelig er det å se at vi klarer å vinne anbudskonkurranser i et marked som er helt nytt for oss. Vi har mye å lære, men også mye å bidra med i Tyskland, sier han.

Se omtale i Berliner Zeitung

Fant du det du lette etter?

Fant du det du lette etter?

Fortell oss hva du leter etter og gi oss dine innspill! Hvis du oppgir e-post, kan vi kontakte deg ved behov. Vi kan dessverre ikke besvare alle henvendelser, men din tilbakemelding hjelper oss å gjøre nettstedet bedre.

Takk for tilbakemeldingen!

Takk for tilbakemeldingen!