NHO Service og Handel

Innhold

Vil aktivisere asylsøkere gjennom arbeid

#205

Sylvi Listhaug

Justis- og beredskapsdepartementet har sendt ut et forslag på høring som vil bidra til at flere asylsøkere kan få midlertidig arbeidstillatelse.

Forslagene til endringer i utlendingsforskriften innebærer følgende:
•Asylsøkere i integreringsmottak skal kunne ha ulønnet praksisplass i privat og offentlig sektor.

•Asylsøkere i integreringsmottak skal kunne utføre enkelte arbeidsoppgaver på mottaket. Dette kommer i tillegg til, og ikke i stedet for, andre ansatte på mottakene.

Dette vil gjøre at de kan delta i praksisopplæring og utføre arbeidsoppgaver i integreringsmottakene som er normale oppgaver å gjøre i ens hjem. I dag kan asylsøkere uten midlertidig arbeidstillatelse ikke gjøre arbeidsoppgaver som normalt utføres av lønnet arbeidskraft, og kan heller ikke ha praksisplass.

Høringsfristen er 13. oktober.

Les høringsbrevet her

Kommentar

Nettverket for asylmottak i NHO Service synes dette er positivt, men stiller seg svært undrende til at dette ikke gjelder alle typer mottak. Aktivitet og en opplevd meningsfull hverdag har positiv effekt for egenverd og psykisk og fysisk helse. Nettverket mener at dette er en menneskerett som alle bør få oppfylt.

Fant du det du lette etter?

Fant du det du lette etter?

Fortell oss hva du leter etter og gi oss dine innspill! Hvis du oppgir e-post, kan vi kontakte deg ved behov. Vi kan dessverre ikke besvare alle henvendelser, men din tilbakemelding hjelper oss å gjøre nettstedet bedre.

Takk for tilbakemeldingen!

Takk for tilbakemeldingen!