NHO Service og Handel

Innhold

KrF vil ha 4.000 kvoteflyktninger

flyktninger

Illustrasjonsfoto: Hero

KrF ønsker at Norge skal ta imot 4.000 kvoteflyktninger allerede neste år, melder Vårt Land. - Bruk av mottakssystemet til kvoteflyktninger kan være en god måte å opprettholde beredskap på, mener NHO Service og Handel.

KrFs alternative budsjett legges frem i morgen. Partiet ønsker å øke antallet kvoteflyktninger i 2019 til 4000.

– Vi mener at Norge må ta større ansvar for den krevende flyktningssituasjonen i verden. Det må skje gjennom bistand og hjelp i nærområdene, men også gjennom å ta imot flere kvoteflyktninger, sier Kjell Ingolf Ropstad, nestleder i KrF til vårt land.

NHO Service og Handel mener at det er en god ide å la de 4,000 bo en periode i asylmottak før de bosettes i kommuner. Det er særlig to argumenter for dette:

  • Store deler av mottakssystemet for asylsøkere er nå bygd ned. Det gjør at beredskapen for å håndtere en ny midlertidig økning av ankomstene er vesentlig svekket. Bruk av mottakssystemet til kvoteflyktninger kan være en god måte å opprettholde beredskap på.
  • 300 kvoteflyktninger blir i år tatt inn til landet gjennom mottakssystemet. Da får flyktningene dekket sine mest prekære behov og de får en første introduksjon til det norske samfunnet før de skal bo alene i norske lokalsamfunn. Tilbakemeldinger fra bosettingskommuner tilsier at dette er en god ordning. 

Mer om saken i Vårt Land (betalingsmur)

Fant du det du lette etter?

Fant du det du lette etter?

Fortell oss hva du leter etter og gi oss dine innspill! Hvis du oppgir e-post, kan vi kontakte deg ved behov. Vi kan dessverre ikke besvare alle henvendelser, men din tilbakemelding hjelper oss å gjøre nettstedet bedre.

Takk for tilbakemeldingen!

Takk for tilbakemeldingen!