NHO Service og Handel

Innhold

Mottaksapparatet i Norge takler ikke en ny asyløkning lik den i 2015

piggtråd kvinne og bran

Flere millioner flyktninger fra særlig Syria er presset ved Tyrkias grense til Hellas og Europa. (Foto: CoulorBox.com)

Tyrkia har åpnet dørene til Europa for flyktninger. UDI-sjef Frode Forfang sier Norge ikke er beredt på en k­raftig økning i antallet asylsøkere. NHO Service og Handel, som organiserer flere av bedriftene som driver asylmottak, mener kapasiteten er skummelt lav, melder Klassekampen.

– Vi er bekymret for situasjonen. I dag er det ikke beredskap til å takle et større oppsving i asylankomster. Selv en langt mindre økning enn den man så i 2015 vil skape store utfordringer, sier Maria Reklev, fagsjef for asylmottak i NHO Service og Handel til Klassekampen

Hun forteller at NHO har kontaktet UDI om utfordringene.

Bakgrunnen for bekymringen er at mottaksapparatet – kommunalt, ideelt og privat – er det minste det har vært på flere tiår. Flere aktører, også blant dem som har vært i bransjen lenge, har avviklet drifta fullstendig. Andre driver for halv maskin.

– Mange av driftsoperatørene operer med veldig redusert kapasitet. Vi har tidligere sett at de har kastet seg rundt, men med dagens situasjon blir det enda mer krevende hvis det blir økt behov, sier Reklev til avisen.

Les saken her

Fant du det du lette etter?

Fant du det du lette etter?

Gi oss gjerne en kommentar i tillegg - hvordan kan vi forbedre oss?

Takk for kommentaren!

Kommentar sendt