Raskere integrering

Publisert

Bedriftene i NHO Service vil kunne bidra enda mer enn i dag til rask integrering dersom fokuset på arbeid kommer tidligere inn i mottaksoppholdet, går det det frem av en høringsuttalelse fra NHO Service.

NHO Service har gitt høringsuttalelse vedr. forslag til endringer i utlendingsloven – midl. Arbeidstillatelse til asylsøkere.  

NHO Service organiserer bedriftene som driver asylmottak over hele landet. Utviklingen av dette fagfeltet står sentralt for disse bedriftene som er organisert i et eget bransjenettverk.

NHO Service mener:
"Et betydelig antall beboere i asylmottak har gode forutsetninger for å komme raskt i arbeid. NHO Service er positiv til tiltak som bidrar til raskere integrering gjennom tidligst mulig deltagelse i arbeidslivet. Dette er også i tråd med samarbeidserklæringen mellom partene i arbeidslivet og regjeringen om et hurtigspor inn i arbeidslivet. Derfor støtter vi den foreslåtte endringen som gir unntak fra vilkåret om gjennomført asylintervju for personer med høy sannsynlighet for å få oppholdstillatelse i Norge."

- Dette er et viktig forslag som vi støtter. Arbeid er nøkkelen til integrering og selvforsørging. Vi vet fra våre medlemmer, som driver asylmottak, at mange beboere har gode forutsetninger for å komme seg i jobb. Med dette kuttes uproduktiv ventetid, sier Dag Ekelberg, næringspolitisk direktør i NHO Service. 

Fant du det du lette etter?

Fant du det du lette etter?

Fortell oss hva du leter etter og gi oss dine innspill! Hvis du oppgir e-post, kan vi kontakte deg ved behov. Vi kan dessverre ikke besvare alle henvendelser, men din tilbakemelding hjelper oss å gjøre nettstedet bedre.

Takk for tilbakemeldingen!

Takk for tilbakemeldingen!

Hei!

Hei!

Vil du motta vårt nyhetsbrev på e-post?

Avmeldingen er mottatt!

Registrer din e-post her: