Rekordlite branner

Publisert

Foto: Colourbox.com.

Det er farligere å bo på hotell enn på et asylmottak, viser brannstatistikk som NHO Service og Driftsoperatørforum (DROF) offentliggjør i dag. Antall alvorlige branner var rekordlavt på mottakene i fjor.

Statistikken er den mest omfattende som bransjen har gitt ut til nå. Tallene er utarbeidet av NHO Service og Driftsoperatørforum (Drof) i samarbeid med UDI, Norsk Brannvernforening og Finans Norge, og med innspill fra Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap (DSB), som utarbeider nasjonale statistikker på brannområdet.

NHO Service og Drof har til sammen 119 mottak, 18.026 mottaksplasser og 4.088.050 beboerdøgn med i statistikken for 2015. Av de 119 mottakene er 59 store, 20 mellomstore og 40 små anlegg.

Bare to alvorlige branner
I 2015 registrerte asylmottakene 23 branner, men bare to av disse var alvorlige og førte til forsikringsoppgjør. Brannene var jevnt fordelt på beboerrom, kjøkken og fellesareal. Alle branner i 2015 ble slukket av beboere og ansatte før brannvesenet kom frem. Brannvesenet ble tilkalt 8 ganger.

Statistikken viser at det i 2015 var 0,48 alvorlige branner pr. million overnattingsdøgn ved asylmottakene. Ved norske hoteller var det til sammenligning 2,83 branner pr. million overnattingsdøgn. Det indikerer at det er relativt farligere å bo på hotell enn på asylmottak i Norge.

Rekordlavt
Antall branner har i hovedsak vært fallende de siste årene og havnet i 2015 på det laveste nivået noen sinne. Den positive utviklingen forklares med etablering av godkjent varslingsanlegg og sprinkleranlegg i bygg som huser mer enn 20 beboere. Øvrige har forebyggende tiltak som er komfyrvakter, flammehemmende madrasser, branntepper på kjøkken, etc. Det gjennomføres også brannøvelser hvert kvartal, og det har vært sterkt fokus på opplæring av mottaksansatte og beboere.

Vannskader
Det ble registret 125 vannskader i 2015, de fleste på bad. Bare 11 vannskader var så alvorlige at de førte til forsikringsutbetaling.

Hei!

Hei!

Vil du motta vårt nyhetsbrev på e-post?

Avmeldingen er mottatt!

Registrer din e-post her: