NHO Service og Handel

Innhold

-Forebyggende arbeid blir for lite prioritert

#205

(Illustrasjonsfoto: Colorbox.com)

-Forebyggende arbeid blir for lite prioritert, heter det i et innlegg i Fædrelandsvennen, signert Morten Nybakk, leder av bransjeutvalget for Barn og Ungdom i NHO Service og Handel.

Innlegget er som følger:

24.11.17 skriver Arve Stokkelien (H) et innlegg der han spør: «Er sikkerheten rundt barn på barneverninstitusjon god nok?»

Først vil jeg rose Arve Stokkelien for å være undrende, stille spørsmål og ikke konkludere. En liten faktapåpeking: Vertskommunen blir kontaktet, og spørsmål om behov for bruksendring blir avklart, og dialog dokumentert som krav for godkjenning. Personlig mener jeg at vi har et bredt utvalg av behandlingstiltak for å søke «barnets beste», men det er i bruken av modellene utfordringen ligger.

Forebyggende arbeid blir for lite prioritert og man kommer for seint inn i ønsket modell. Det er for stort økonomifokus som gjør at man tilfører for lite per sak eller plasserer barn i et for «mildt» tilbud/modell, og utfordringer eskalerer med alder.

Det er politiske føringer der man «tåkelegger» debatten gjennom eierform istedenfor kvalitetsfokus. Det er ideologiske føringer, eks over forskyvning i bruk av fosterhjem, som vil få en «boomerangeffekt». Konsekvensen kan være økte utfordringer med barn og unge, misbruk og ødeleggelse av et tiltaksapparat med ulike tilbud som har et stort potensial ved rett bruk.

La oss heller politisk og ideologisk finne skreddersydde behandlingstiltak, som er i samsvar med barnets behov, og fokusere på å få tildelt nok ressurser til å løse oppgaven.

 

Fant du det du lette etter?

Fant du det du lette etter?

Fortell oss hva du leter etter og gi oss dine innspill! Hvis du oppgir e-post, kan vi kontakte deg ved behov. Vi kan dessverre ikke besvare alle henvendelser, men din tilbakemelding hjelper oss å gjøre nettstedet bedre.

Takk for tilbakemeldingen!

Takk for tilbakemeldingen!