-Rapport om barnevern villeder mer enn den veileder

Publisert

#205

Oppslag i VG 11. mai 2017.

Det statlige barnevernet har gitt private store profittmuligheter og har lite kontroll, hevder rapport. - Konklusjonen i rapporten er både respektløs, lite innsiktsfull og feilaktig, sier Anne-Cecilie Kaltenborn til VG.

- Konklusjonen til Vista Analyse er både respektløs, lite innsiktsfull og feilaktig. Vi har derfor henvendt oss til departementet om at ingen konklusjon kan baseres på den. Den villeder mer enn den veileder, sier leder av NHO Service Anne-Cecilie Kaltenborn til VG.

Også Barne-, ungdoms og familiedirektoratet (Bufdir) reagerer på rapporten.

- Vi kjenner oss ikke igjen i det som sies om kvalitetssikringen av kjøpene. Tiltakene vi satte i gang før rapporten kom, mener vi er gode, men det vil ta tid før de virker, sier assisterende direktør Aud Lysenstøen i Bufdir til VG.

- Det siste vi har gjort er å implementere nye rutiner for å følge opp kontraktene for å sikre at de er tilpasset barnets behov. Det har vi gjort i år. Hvis en 12-åring har hatt behov for at en forelder var hjemme fra jobb, kan dette ha endret seg to år etterpå. Hun mener dagens avtaler er transparente og tilpasset barnets behov.

- Det er feil at kommunene ikke gis innsyn i avtalene. Kontraktene signeres av fire parter, fosterhjemmet, kommunen, leverandøren og Bufetat. Kommunene har innsyn i alt annet enn pris, da dette av konkurransehensyn er taushetsbelagt informasjon, sier Lysenstøen til VG.

kvinne

Fant du det du lette etter?

Fant du det du lette etter?

Fortell oss hva du leter etter og gi oss dine innspill! Hvis du oppgir e-post, kan vi kontakte deg ved behov. Vi kan dessverre ikke besvare alle henvendelser, men din tilbakemelding hjelper oss å gjøre nettstedet bedre.

Takk for tilbakemeldingen!

Takk for tilbakemeldingen!

Hei!

Hei!

Vil du motta vårt nyhetsbrev på e-post?

Avmeldingen er mottatt!

Registrer din e-post her: