NHO Service og Handel

Innhold

Barnevernet trenger tillitsbyggere

Nyhet, Helse og velferd, Barn og ungdom

Publisert

Thomas Høiseth

Som hjelper må du våge å gi følelser, da risikerer du å bli såret. Det er ikke uprofesjonelt, det er det som er hjelpekunst. Om du ikke våger å få blåmerker i møte med et annet menneske, blir du fattig. Og du har i hvert fall ikke noe i menneskeyrker å gjøre, sier fagsjef i Aleris, Thomas Høiseth. (Foto: Anders Dovran, RVTS Sør)

– Uten tillit, ingen forventninger. Uten forventninger, lite endring. Vi må ha tro på menneskene, tro på hver ungdom. Og skal vi få til det må vi være trygge på oss selv, sier psykolog og fagsjef Thomas Høiseth i vår medlemsbedrift Aleris Norge til RVTS Sør.

RVTS Sør er et kompetansehevings- og formidlingssenter innen psykologiske traumer på Sørlandet. RVTS Sør har intervjuet Thomas Høiseth i et intervju som har fått tittelen "Barnevernet trenger tillitsbyggere".

– Hos mange av barna og ungdommene vi møter i barnevernet, er forventningssystemet brutt sammen. Forventningene til at de kan stole på voksne som skulle ta vare på dem, er smadret. Men vi må gripe fatt i og gi næring til den lille spire av forventning de fremdeles har. Vi må bygge tillit, sier Høiseth.

Se saken her

Fant du det du lette etter?

Fant du det du lette etter?

Fortell oss hva du leter etter og gi oss dine innspill! Hvis du oppgir e-post, kan vi kontakte deg ved behov. Vi kan dessverre ikke besvare alle henvendelser, men din tilbakemelding hjelper oss å gjøre nettstedet bedre.

Takk for tilbakemeldingen!

Takk for tilbakemeldingen!