NHO Service og Handel

Innhold

Regjeringen ønsker privat barnevern velkommen

Kulturminister Linda Hofstad Helleland

Barneminister Linda Hofstad Helleland (Foto: CF-Wesenberg@kolonihaven.no)

– Det ingen tvil om at private aktører gir bedre kvalitet og lavere kostnader sammenliknet med en situasjon med bare offentlige tjenester, sier minister for barn og likestilling Linda Hofstad Helleland (H).

Det melder bladet Fontene på nett
- Det viktigste er å imøtekomme det enkelte barns behov, sa Linda Hofstad Helleland under årskonferansen i Ideelt barnevernforum på Gardermoen denne uken.

– Det er en stor fordel at det både er offentlige og private aktører som tilbyr sine tjenester til barnevernet. Brukt på riktig måte er det ingen tvil om at private aktører gir bedre kvalitet og lavere kostnader sammenliknet med en situasjon hvor du bare har offentlige tjenester og aktører.

Barneministeren vil gi kommunene økt valgfrihet til å velge tiltak uavhengig av hvem som driver tilbudet.
– Et slikt system med mangfold vil kreve styrkede godkjenningsordninger og kontroll med de aktørene som driver barnevernstiltak, sier hun til Fontene.


Bakgrunn

NHO Service og Handel organiserer privat barnevern i Norge. Vi har både ideelle og kommersielle som medlemmer. 49 prosent av oppholdsdøgnene i institusjon var hos private i 2016. Våre 26 bedrifter sysselsetter 2.680 årsverk i 2016.
Ved utgangen av 2016 bodde 15.865 barn utenfor hjemmet, de aller fleste i fosterhjem. Bruken av institusjonstiltak er redusert fra 2015. Bruk av fosterhjem øker (4,5 prosent), mens private institusjoner går ned (6,3 prosent) i forhold til 2015. Fosterhjem økte med 9.237 oppholdsdøgn, mens institusjonene fikk 12.200 færre oppholdsdøgn, viser statistikk fra NHO Service og Handel.

#205

Fant du det du lette etter?

Fant du det du lette etter?

Gi oss gjerne en kommentar i tillegg - hvordan kan vi forbedre oss?

Takk for kommentaren!

Kommentar sendt